Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Indiai csirkecomb


A fűszeres indiai csirkecomb sűrű szaftjába kókusztejszín kerül.

Ez a csodafinom sült csirkecomb a fűszeres, indiai hangulatú szaftjának köszönheti semmihez sem fogható ízvilágát. Bár hagyományos főzőtejszínnel is működik, ha igazán telt ízű, sűrű mártást szeretnél, használj hozzá kókusztejszínt vagy más néven kókuszkrémet!

Hozzávalók
    50 dkg passzírozott paradicsom
    4 egész csirkecomb
    2 dl kókusztejszín
    2 gerezd fokhagyma
    1 hagyma
    1 evőkanál currypor
    1 teáskanál kurkuma
    1 teáskanál gyömbérpor
    1 kávéskanál őrölt kömény
    1 kávéskanál cukor
    késhegynyi chili
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg olajjal, és pihentesd egy órát a hűtőben. A pácolási idő leteltével egy serpenyőben, nagy lángon pirítsd körbe a darabokat, és emeld át egy tepsibe. Takard le, és told 180 fokos sütőbe.

Amíg a csirkét elősütöd, készítsd el a szószt. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kevergesd egy rövid ideig, amíg felszáll az illata, majd add hozzá a passzírozott paradicsomot. Szórd meg sóval, borssal, egy kevés cukorral, és kis lángon gyöngyöztesd lefedve húsz percig. Ezután keverd hozzá a kókuszkrémet. A tepsit vedd ki a sütőből, kanalazd a szószt a hús tetejére, majd tedd vissza, és süsd további 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések