Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges rakott lencse


A rakott lencse kiadós, ízletes fogás, amiből nem is hiányzik a hús.

Attól még, mert egy ebéd húsmentes, még lehet laktató és tápanyagban kiemelten gazdag: a hüvelyesek ideálisak a vegetáriánus étrendben is a fehérje pótlására. A szilveszter közeledtével minden háztartásban nagyobb figyelmet kap a lencse is, amely élelmi rostokat, káliumot, szelént és magnéziumot is tartalmaz. Számtalan módon elkészíthető, nem bánod meg, ha kipróbálsz néhány isteni fogást belőle!

Hozzávalók 4 személyre
    30 dkg lencse
    15 dkg sajt vagy növényi sajt
    3 db paradicsom
    1 db padlizsán
    1 db vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    olívaolaj
    1 teáskanál füstölt paprika
    só

Elkészítés:
Ha szárított lencsét használsz, előző este áztasd be, majd sós vízben főzd puhára nagyjából fél óra alatt, és szűrd le. Amennyiben főtt, konzervlencsét használsz, elegendő leönteni a vizet róla. Aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát, a paradicsomot, és karikázd fel vékonyan a padlizsánt is előkészítés gyanánt! Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Az olívaolajon dinszteld üvegesre a vöröshagymát, majd keverd össze a megfőzött és lecsöpögtetett lencsével. Ízesítsd sóval és füstölt paprikával, amely isteni aromát ad az egytálételnek. Keverd hozzá a paradicsomszeleteket és az aprított fokhagymát is! Kis olajon fél perc alatt pirítsd meg a padlizsánkarikák mindkét oldalát!

Egy tűzálló tál vagy tepsi aljára teríts egy adagot a zöldséges lencséből. Reszeld rá a sajtot, ha vegán változatban készítenéd, ehhez növényi sajtot is használhatsz, majd teríts rá néhány karika padlizsánt is. A rétegre tedd rá a maradék lencsét, majd takard be az egészet a maradék padlizsánkarikával. A tepsit tedd a sütőbe nagyjából fél órára, hogy összeérjenek az ízek, és egy kicsit megpiruljon a felső padlizsános réteg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések