Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges kuszkusz


A színes zöldséges kuszkusz tökéletes salátának, köretnek vagy főfogásnak is.

Ez a gyönyörű, színes zöldséges kuszkusz többek között azért is nagyszerű, mert sokféle hozzávalóból készítheted. Ebbe a változatba most paprika, paradicsom és lilahagyma kerül, de párolt zöldségekkel is nagyon jól működik. A kuszkusz elkészítése a világ legegyszerűbb konyhai művelete: csak öntsd le forró vízzel, és várd ki, amíg megduzzad.

Hozzávalók 4 személyre
    10 friss mentalevél
    2 kaliforniai paprika
    2 paradicsom
    1,5-2 bögre víz vagy alaplé
    1 bögre kuszkusz
    1 lila hagyma
    1 lime leve
    1 evőkanál olívaolaj
    0.5 doboz konzerv csicseriborsó
    só

Elkészítés:
A kuszkuszt tedd egy tálba. Öntsd le másfél-kétszeres mennyiségű sós vízzel vagy alaplével, takard le, és várj tíz percet, amíg a szemek magukba szívják az összes folyadékot.

Közben a paprikát, a paradicsomot és a hagymát szeleteld fel. A csicseriborsót csepegtesd le. A zöldségeket és a hagymát forgasd a megduzzadt kuszkuszhoz. Adj hozzá egy evőkanál olajat és egy lime kifacsart levét. Jól megy hozzá a menta, ezért ha van, abból is tegyél bele néhány szép darabot. Behűtve tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések