Ez a gyönyörű, színes zöldséges kuszkusz többek között azért is nagyszerű, mert sokféle hozzávalóból készítheted. Ebbe a változatba most paprika, paradicsom és lilahagyma kerül, de párolt zöldségekkel is nagyon jól működik. A kuszkusz elkészítése a világ legegyszerűbb konyhai művelete: csak öntsd le forró vízzel, és várd ki, amíg megduzzad.
Hozzávalók 4 személyre
10 friss mentalevél
2 kaliforniai paprika
2 paradicsom
1,5-2 bögre víz vagy alaplé
1 bögre kuszkusz
1 lila hagyma
1 lime leve
1 evőkanál olívaolaj
0.5 doboz konzerv csicseriborsó
só
Elkészítés:
A kuszkuszt tedd egy tálba. Öntsd le másfél-kétszeres mennyiségű sós vízzel vagy alaplével, takard le, és várj tíz percet, amíg a szemek magukba szívják az összes folyadékot.
Közben a paprikát, a paradicsomot és a hagymát szeleteld fel. A csicseriborsót csepegtesd le. A zöldségeket és a hagymát forgasd a megduzzadt kuszkuszhoz. Adj hozzá egy evőkanál olajat és egy lime kifacsart levét. Jól megy hozzá a menta, ezért ha van, abból is tegyél bele néhány szép darabot. Behűtve tálald.
Hozzávalók 4 személyre
10 friss mentalevél
2 kaliforniai paprika
2 paradicsom
1,5-2 bögre víz vagy alaplé
1 bögre kuszkusz
1 lila hagyma
1 lime leve
1 evőkanál olívaolaj
0.5 doboz konzerv csicseriborsó
só
Elkészítés:
A kuszkuszt tedd egy tálba. Öntsd le másfél-kétszeres mennyiségű sós vízzel vagy alaplével, takard le, és várj tíz percet, amíg a szemek magukba szívják az összes folyadékot.
Közben a paprikát, a paradicsomot és a hagymát szeleteld fel. A csicseriborsót csepegtesd le. A zöldségeket és a hagymát forgasd a megduzzadt kuszkuszhoz. Adj hozzá egy evőkanál olajat és egy lime kifacsart levét. Jól megy hozzá a menta, ezért ha van, abból is tegyél bele néhány szép darabot. Behűtve tálald.
0 Megjegyzések