Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gluténmentes csokis-kókuszos keksz


Ezekbe a csupa csokis kis kekszekbe kókuszreszelék is kerül.

Hogy a csoki és a kókusz milyen jól egészítik ki egymást, arra bizonyíték ez a mennyei keksz is. Ebbe a változatba most vaj helyett tejszín kerül, és felvert tojáshabtól lesz a tészta könnyű. Külön nagy öröm, hogy a sütibe liszt nem kerül egyáltalán, így gluténmentes is.

Hozzávalók 18 darabhoz

    20 dkg kókuszreszelék
    10 dkg ét- vagy tejcsoki
    2 evőkanál méz
    2 tojásfehérje
    2 evőkanál kakaópor
    1.25 dl sovány tejszín
    1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

A tojásfehérjét verd kemény habbá. A kókuszreszeléket és a kakaóport vegyítsd el egy tálban. Add hozzá a mézet, a tejszínt és a vaníliaaromát, majd forgasd össze a tojáshabbal. A csokit kockázd fel, és keverd a tésztához.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A masszából kanállal halmozz a tepsibe, és told 175 fokos sütőbe nagyjából fél órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések