Ezekbe a csupa csokis kis kekszekbe kókuszreszelék is kerül.
Hogy a csoki és a kókusz milyen jól egészítik ki egymást, arra bizonyíték ez a mennyei keksz is. Ebbe a változatba most vaj helyett tejszín kerül, és felvert tojáshabtól lesz a tészta könnyű. Külön nagy öröm, hogy a sütibe liszt nem kerül egyáltalán, így gluténmentes is.
Hozzávalók 18 darabhoz
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg ét- vagy tejcsoki
2 evőkanál méz
2 tojásfehérje
2 evőkanál kakaópor
1.25 dl sovány tejszín
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A tojásfehérjét verd kemény habbá. A kókuszreszeléket és a kakaóport vegyítsd el egy tálban. Add hozzá a mézet, a tejszínt és a vaníliaaromát, majd forgasd össze a tojáshabbal. A csokit kockázd fel, és keverd a tésztához.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A masszából kanállal halmozz a tepsibe, és told 175 fokos sütőbe nagyjából fél órára.
0 Megjegyzések