A fehér csokis mousse habos és könnyű: minden falat öröm belőle.
Akár egy adagban is összeállíthatod ezt a könnyű, habos fehér csokis mousse-t, de valójában készíthetsz belőle akármennyit, úgyis el fog fogyni. Ugyanez a recept étcsokival is jól működik, de akkor elképzelhető, hogy valamennyi cukrot kell még bele adagolnod. Mivel a fehér csoki önmagában is elég édes, erre most nem lesz szükség.
Hozzávalók 1 adaghoz
4 dkg fehér csoki
1 dl habtejszín
Elkészítés:
A csokit törd kockákra, és gőz fölött olvaszd össze két evőkanál tejszínnel. Ha elkészült, tedd félre, és hagyd kihűlni.
A többi tejszínt verd habbá. Ez akkor fog sikerülni, ha a tejszín hűtőhideg. A felvert tejszínhabot fokozatosan, több adagban forgasd az olvasztott csokihoz. Kanalazd üvegpohárba, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy összeálljon.
0 Megjegyzések