Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fehér csokis mousse


A fehér csokis mousse habos és könnyű: minden falat öröm belőle.


Akár egy adagban is összeállíthatod ezt a könnyű, habos fehér csokis mousse-t, de valójában készíthetsz belőle akármennyit, úgyis el fog fogyni. Ugyanez a recept étcsokival is jól működik, de akkor elképzelhető, hogy valamennyi cukrot kell még bele adagolnod. Mivel a fehér csoki önmagában is elég édes, erre most nem lesz szükség.

Hozzávalók 1 adaghoz

    4 dkg fehér csoki
    1 dl habtejszín

Elkészítés:

A csokit törd kockákra, és gőz fölött olvaszd össze két evőkanál tejszínnel. Ha elkészült, tedd félre, és hagyd kihűlni.

A többi tejszínt verd habbá. Ez akkor fog sikerülni, ha a tejszín hűtőhideg. A felvert tejszínhabot fokozatosan, több adagban forgasd az olvasztott csokihoz. Kanalazd üvegpohárba, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy összeálljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések