Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres paradicsomos rizs


A paradicsomos rizs egyszerű ebéd vagy vacsora lehet húsmentes napokra.

Csoda finom lesz a paradicsomos rizs, ha sokféle fűszerrel dobod fel. Ha szereted a keleti ízvilágot, biztosan tartasz otthon ezekből a fűszerekből, így olcsón ki fog jönni egy szaftos egytálétel. A rizst inkább külön készítsd el, ne a szószban, mert a savas közegben nagyon nehezen puhul meg.

Hozzávalók 4 személyre

A rizshez:
    2 bögre víz
    1 bögre rizs
    1 evőkanál olaj
    1 teáskanál só

A paradicsomszószhoz:
    50 dkg passzírozott paradicsom
    2 paradicsom
    2 teáskanál currypor
    1 hagyma
    1 teáskanál őrölt koriandermag
    1 teáskanál kurkuma
    1 teáskanál őrölt gyömbér
    1 teáskanál füstölt paprika
    só
    bors
    olívaolaj
    chili ízlés szerint

Elkészítés:

A rizst folyóvíz alatt mosd meg és hagyd megszáradni. Egy lábosban hevíts olajat, tedd rá a rizst, sózd meg, és kevergetve pirítsd üvegesre. Ezután öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel. Fedd le, és a legkisebb lángon hagyd gyöngyözni. Húsz perc múlva húzd le a tűzről, de a fedelet még ne emeld fel róla. Újabb húsz perc múlva egyszer keverd át, és lefedve hagyd állni még húsz percig.

Közben állítsd össze a szószt. A kockára vágott hagymát egy serpenyőben, olívaolajon párold üvegesre. Húzd le a tűzről, keverd el a curryporral, a koriandermaggal, a kurkumával, a gyömbérrel, a füstölt paprikával és a chilivel. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, majd öntsd fel a paradicsomszósszal. Szórd meg sóval és borssal, és lefedve gyöngyöztesd kis lángon húsz percig. Egy paradicsomot kockázz fel, és ezt is tedd a szószba. A végén forgasd össze a kész rizzsel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések