Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Japán katsu curry


A japán katsu curry különlegessége, hogy a szószt ropogós rántott csirkére kanalazzák.


Ha egyszer megkóstolod ezt a csodás japán katsu curryt, biztos, hogy gyakran el fogod később is készíteni. A szósz kicsit más, mint amit az indiai recepteknél megszokhattál, de nem kevésbé finom. Ha a szeleteket forró olaj helyett sütőben pirítod, kevesebb kalóriát fognak tartalmazni.

Hozzávalók 6 személyre

A csirkéhez:
    65 dkg csirkemellfilé
    12 dkg zsemlemorzsa
    10 dkg liszt
    2 tojás
    2 evőkanál olaj
    só
    bors

A szószhoz:
    6 dl alaplé
    3 gerezd fokhagyma
    2 hagyma
    2 evőkanál liszt
    1.5 evőkanál szójaszósz
    1.5 evőkanál currypor
    1 sárgarépa
    1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
    1 evőkanál méz vagy barna cukor
    1 evőkanál kókuszolaj
    1 teáskanál kurkuma

Elkészítés:

A hagymát vágd kockára, a répát vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, tedd rá a répát és a hagymát, és süsd őket közepes lángon öt percig. Ezután add hozzá a zúzott fokhagymát, a curryport, a reszelt gyömbért, a kurkumát, a mézet vagy cukrot a szójaszószt és a lisztet, keverd el, pirítsd egy percig, majd több adagban öntsd fel az alaplével. A lángot vedd kicsire, és lefedve gyöngyöztesd húsz percig.

Közben készítsd el a csirkét. A húst vágd hat szeletre, szórd meg sóval és borssal, és a szokott módon, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozd be. Egy tepsit kenj ki vékonyan egy evőkanál olajjal. Fektesd bele a csirkéket, csorgasd rájuk a másik evőkanálnyi olajat, és told a tepsit 200 fokos sütőbe. Süsd 12 percig, majd fordítsd meg, és süsd ugyanennyi ideig a másik oldalát is.

Közben a megfőtt, besűrűsödött szószt turmixold össze. A hússzeleteket oszd el egy tányéron, kanalazd mellé vagy rá a szószt, és kínálj mellé párolt rizst.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések