A japán katsu curry különlegessége, hogy a szószt ropogós rántott csirkére kanalazzák.
Ha egyszer megkóstolod ezt a csodás japán katsu curryt, biztos, hogy gyakran el fogod később is készíteni. A szósz kicsit más, mint amit az indiai recepteknél megszokhattál, de nem kevésbé finom. Ha a szeleteket forró olaj helyett sütőben pirítod, kevesebb kalóriát fognak tartalmazni.
Hozzávalók 6 személyre
A csirkéhez:
65 dkg csirkemellfilé
12 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál olaj
só
bors
A szószhoz:
6 dl alaplé
3 gerezd fokhagyma
2 hagyma
2 evőkanál liszt
1.5 evőkanál szójaszósz
1.5 evőkanál currypor
1 sárgarépa
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál méz vagy barna cukor
1 evőkanál kókuszolaj
1 teáskanál kurkuma
Elkészítés:
A hagymát vágd kockára, a répát vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, tedd rá a répát és a hagymát, és süsd őket közepes lángon öt percig. Ezután add hozzá a zúzott fokhagymát, a curryport, a reszelt gyömbért, a kurkumát, a mézet vagy cukrot a szójaszószt és a lisztet, keverd el, pirítsd egy percig, majd több adagban öntsd fel az alaplével. A lángot vedd kicsire, és lefedve gyöngyöztesd húsz percig.
Közben készítsd el a csirkét. A húst vágd hat szeletre, szórd meg sóval és borssal, és a szokott módon, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozd be. Egy tepsit kenj ki vékonyan egy evőkanál olajjal. Fektesd bele a csirkéket, csorgasd rájuk a másik evőkanálnyi olajat, és told a tepsit 200 fokos sütőbe. Süsd 12 percig, majd fordítsd meg, és süsd ugyanennyi ideig a másik oldalát is.
Közben a megfőtt, besűrűsödött szószt turmixold össze. A hússzeleteket oszd el egy tányéron, kanalazd mellé vagy rá a szószt, és kínálj mellé párolt rizst.
0 Megjegyzések