Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fetával töltött paprika


A fetával töltött paprika tökéletes savanyúság húsok mellé.


Ma már egyre több piacon és üzletben kapható a fetával töltött paprika, de ha szeretsz eltenni savanyúságokat, bátran készítsd el ezt is otthon! Mivel nincs benne tartósítószer, hűtőben tárold, és néhány héten belül fogyaszd el, de garantáltan nem fog olyan sokáig kitartani.

Hozzávalók 10 adaghoz
A töltött paprikákhoz:
    1 kg cseresznyepaprika
    40 dkg feta
    20 dkg krémsajt
    3 evőkanál 10 százalékos ecet
    só

A fűszeres olajhoz:
    4 dl olívaolaj
    3-5 gerezd fokhagyma
    3-5 szál rozmaring
    2 dl napraforgóolaj
    1 evőkanál szemes bors

Elkészítés:
A paprikákat tisztítsd meg: a szárukat vágd le, a magjaikat kapard ki. Tedd őket ecetes, sós vízbe, és forrástól számítva öt percig főzd. Ha kész, szűrd le, és hagyd kihűlni.

Az áttört fetát keverd el a krémsajttal. Habzsák vagy kiskanál segítségével töltsd meg a paprikákat a krémmel.

Vegyél elő steril üvegeket. Mindegyikbe tegyél egy megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdet, egy szál rozmaringot és kevés szemes borsot. Pakold őket tele szorosan a megtöltött paprikákkal, majd öntsd fel olívaolaj és napraforgóolaj keverékével. Tartsd hűtőben, és két-három hét alatt fogyaszd el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések