Ebbe a sütésmentes szeletbe az olvasztott vajon kívül sok csoki és corn flakes kerül.
Ennek a hamisítatlan, sütés nélkül készülő amerikai édességnek az alapja étcsoki, valamint kukoricapehely, vagyis corn flakes. Ettől lesz igazán finom, roppanós. A tengerentúlon sok édességhez van szükség az aranyszirup nevű édesítőszerre, amely itthon nehezen szerezhető be, de házilag könnyen elkészítheted, a maradékot pedig tedd félre későbbi felhasználásra.
Hozzávalók 4 személyre
Az aranysziruphoz:
50 dkg cukor
5 dl víz
0.5 citrom
A sütihez:
30 dkg ét- vagy tejcsoki
15 dkg aranyszirup
10 dkg corn flakes
10 dkg vaj
5 dkg tisztított pisztácia
Elkészítés:
Először a szirupot állítsd össze. 10 deka cukrot olvassz karamellszínűre egy lábosban. Húzd le a tűzről, öntsd fel a vízzel, add hozzá a többi cukrot és a felkarikázott citromot, és 20-25 perc alatt főzd sűrűre. Ha egy kiskanállal kiveszel belőle, és az egy-két perc múlva, ha már kihűlt, a mézhez hasonló, sűrű állagot vesz fel, készen van. Ekkor húzd le a tűzről, és vedd ki belőle a citromot.
A vajat olvaszd fel, és adj hozzá 15 dekát az aranyszirupból. Amikor egynemű, kockázd bele a csokit, és ezzel is keverd simára. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a corn flakest és a megtisztított pisztáciát. Kicsit össze is törheted őket. Egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt, kisebb tepsiben. Várd meg, hogy langyosra hűljön, majd tedd a hűtőbe minimum két-három órára, amíg megdermed.
0 Megjegyzések