Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egészben sült csirke sóágyon


A sóágyon történő sütés a létező legegyszerűbb módja az egész csirke elkészítésének.


Mennyei lesz az egészben sült csirke, ha sóágyon készíted. A folyamat nem is lehetne egyszerűbb: kívül-belül dörzsöld be sóval, a maradék sót öntsd egy tepsibe, helyezd rá a húst, és told a sütőbe. Jót tesz neki, ha a hasába néhány gerezd fokhagymát is pakolsz.

Hozzávalók
    1 egész csirke
    1 kg só
    5 gerezd fokhagyma (elmaradhat)

Elkészítés:
A csirkét, ha szükséges, tisztítsd meg, és dörzsöld be kívül-belül sóval. Ha szeretnéd, a hasüregébe tehetsz néhány megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdet is. A maradék sót öntsd egy tepsibe. Helyezd rá a csirkét, és told 180 fokos sütőbe másfél órára. Letakarni nem szükséges, viszont 20 percenként forgasd meg. Amikor a bőre szép aranyszínű, készen van. A só és a keletkező szaft sütés közben átjárja a csirkét, így semmi egyéb fűszerezésre nem lesz szüksége.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések