A tarkabarka süti lényege, hogy egy csokis és egy vaníliás tésztarétegből áll, amelyeket felváltva kell egymásra halmozni, és így sülnek össze. Nagyon egyszerű édességről van szó, amelyhez semmi különleges alapanyagra nem lesz szükséged.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg liszt
25 dkg cukor
15 dkg vaj
4 tojás
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, és ezekkel is jól keverd ki. A lisztet keverd el a sütőporral, szitáld a cukros részhez, forgasd össze, majd szedd a tésztát két részre. Az egyikbe keverd bele a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport. A kétféle tésztából egymás mellé és egymás tetejére halmozz evőkanállal adagokat egy kivajazott-kilisztezett tepsiben. 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg liszt
25 dkg cukor
15 dkg vaj
4 tojás
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, és ezekkel is jól keverd ki. A lisztet keverd el a sütőporral, szitáld a cukros részhez, forgasd össze, majd szedd a tésztát két részre. Az egyikbe keverd bele a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport. A kétféle tésztából egymás mellé és egymás tetejére halmozz evőkanállal adagokat egy kivajazott-kilisztezett tepsiben. 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni.
0 Megjegyzések