Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Banános-vaníliás puding


Ez a vaníliás-banános puding számtalan változatban készíthető el. Most próbáld ki ezt a receptet!

Valósággal letarolta az utóbbi időben a TikTokot a vaníliás, banános puding. A pudingot házilag is elkészítheted, de ha igazán gyors szeretnél lenni, akár főzés nélkül is készíthető, instant pudingport is választhatsz. A rétegzéshez való keksz valamilyen jó minőségű vajas keksz legyen, akár vaníliás ízesítéssel.

Hozzávalók 4 adaghoz

    15 dkg vajas keksz
    10 dkg sűrített tej
    2.5 dl tej
    2 evőkanál porcukor
    2 dl habtejszín
    2-3 banán (mérettől függően)
    1 teáskanál vaníliaaroma
    0.5 csomag instant vaníliás pudingpor

Elkészítés:

Egy tálban, kézi habverővel keverd ki a tejet a pudingporral és a vaníliaaromával. Add hozzá a sűrített tejet, és ezzel is keverd simára. A jól behűtött tejszínt verd habbá. Add hozzá kanalanként a cukrot, ezzel is keverd össze, majd a tejszínhab kétharmadát forgasd a pudinghoz.

Egy tál aljában ossz el egy réteg kekszet és egy réteg felkarikázott banánt. Kend meg egy adag krémmel, majd erre tegyél egy újabb réteg kekszet, banánt és krémet. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetejét kend meg a félretett tejszínhabbal, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízei.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések