Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vaníliás, gyümölcsös pohárkrém


A házi vaníliapudinggal rétegzett gyümölcsös pohárkrém könnyen elkészíthető, mennyei desszert.

Ha gyorsan elkészülő, csodafinom desszertre vágysz, ez a vaníliás, gyümölcsös pohárkrém tökéletes választás lesz. Akár a gyerekeidet szeretnéd valamilyen finomsággal meglepni, akár vendégeket vársz, biztos, hogy sikert fogsz aratni vele. A pudingot főzd meg házilag: nem igényel több munkát, mint a bolti porból készült változat, cserébe csupa természetes összetevőt tartalmaz.

Hozzávalók

A pudinghoz:
    8 dkg cukor
    5 dl tej
    5 dkg kukoricakeményítő
    5 tojássárgája
    1 vaníliarúd kikapart magjai

A pohárkrémhez:
    10 dkg gyümölcs
    8 babapiskóta
    4 evőkanál dzsem vagy sűrű lekvár
    4 evőkanál puding
    tejszínhab

Elkészítés:

A pudinghoz a tojássárgákat keverd ki a cukorral, adj hozzá egy deci tejet, a vanília magjait és a keményítőt. Kézi habverővel keverd az egészet csomómentesre. A maradék tejet forrald fel, öntsd hozzá a tojásos részt, és folyamatos kevergetés mellett egy perc alatt főzd sűrűre. Ha kész, hagyd kihűlni.

A babapiskótákat törd össze, és egy rétegben oszd el a poharakban. Kanalazd rájuk a dzsemet, a pudingot, erre jöhet egy újabb réteg babapiskóta, a gyümölcsök, végül nyomj a tetejére tejszínhabot. Néhány órára tedd őket a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek.
 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések