A házi vaníliapudinggal rétegzett gyümölcsös pohárkrém könnyen elkészíthető, mennyei desszert.
Ha gyorsan elkészülő, csodafinom desszertre vágysz, ez a vaníliás, gyümölcsös pohárkrém tökéletes választás lesz. Akár a gyerekeidet szeretnéd valamilyen finomsággal meglepni, akár vendégeket vársz, biztos, hogy sikert fogsz aratni vele. A pudingot főzd meg házilag: nem igényel több munkát, mint a bolti porból készült változat, cserébe csupa természetes összetevőt tartalmaz.
Hozzávalók
A pudinghoz:
8 dkg cukor
5 dl tej
5 dkg kukoricakeményítő
5 tojássárgája
1 vaníliarúd kikapart magjai
A pohárkrémhez:
10 dkg gyümölcs
8 babapiskóta
4 evőkanál dzsem vagy sűrű lekvár
4 evőkanál puding
tejszínhab
Elkészítés:
A pudinghoz a tojássárgákat keverd ki a cukorral, adj hozzá egy deci tejet, a vanília magjait és a keményítőt. Kézi habverővel keverd az egészet csomómentesre. A maradék tejet forrald fel, öntsd hozzá a tojásos részt, és folyamatos kevergetés mellett egy perc alatt főzd sűrűre. Ha kész, hagyd kihűlni.
A babapiskótákat törd össze, és egy rétegben oszd el a poharakban. Kanalazd rájuk a dzsemet, a pudingot, erre jöhet egy újabb réteg babapiskóta, a gyümölcsök, végül nyomj a tetejére tejszínhabot. Néhány órára tedd őket a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek.
0 Megjegyzések