Ilyen finom köretet is már régen ettél! A tepsiben sült zöldségek kalóriaszegények és elképesztően finomak.
A tepsis zöldség ideális választás azoknak, akik egészséges, kalóriaszegény köretet tálalnának. Hogy milyen zöldségekből készíted, csak rajtad múlik: ebbe a változatba puha padlizsán, cukkini és paprika kerül. Ha van római tálad, érdemes abban sütni a zöldségeket, mert ad nekik egy plusz csavart, de egyszerű tepsiben is tökéletes lesz.
Hozzávalók 4 személyre
4 kaliforniai paprika
4 evőkanál olívaolaj
3 cukkini
2 lila hagyma
1 nagyobb padlizsán
1 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál rozmaring
só
frissen őrölt bors
chili ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket és a hagymát tisztítsd meg és szeleteld fel. Tedd őket egy tálba, és forgasd össze sóval. Az olajat keverd el a füstölt paprikával, a rozmaringgal és a borssal, és öntsd a zöldségekre. Keverd jól össze, hogy egyenletesen vonja be őket, és hagyd ebben a pácban fél órát. Egy kevés chilit is tehetsz hozzá. Érdemes erre rászánni ezt a rövid időt, mert így jobban átjárják a fűszerek a darabokat. A pácolási idő leteltével egyengesd el a zöldségeket egy tepsiben vagy tálban, és letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. Tálald húsok, rántott zöldségek, tojásos fogások mellé.
0 Megjegyzések