Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsiben sült zöldségek


Ilyen finom köretet is már régen ettél! A tepsiben sült zöldségek kalóriaszegények és elképesztően finomak.

 A tepsis zöldség ideális választás azoknak, akik egészséges, kalóriaszegény köretet tálalnának. Hogy milyen zöldségekből készíted, csak rajtad múlik: ebbe a változatba puha padlizsán, cukkini és paprika kerül. Ha van római tálad, érdemes abban sütni a zöldségeket, mert ad nekik egy plusz csavart, de egyszerű tepsiben is tökéletes lesz.

Hozzávalók 4 személyre

    4 kaliforniai paprika
    4 evőkanál olívaolaj
    3 cukkini
    2 lila hagyma
    1 nagyobb padlizsán
    1 teáskanál füstölt paprika
    1 teáskanál rozmaring
    só
    frissen őrölt bors
    chili ízlés szerint

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymát tisztítsd meg és szeleteld fel. Tedd őket egy tálba, és forgasd össze sóval. Az olajat keverd el a füstölt paprikával, a rozmaringgal és a borssal, és öntsd a zöldségekre. Keverd jól össze, hogy egyenletesen vonja be őket, és hagyd ebben a pácban fél órát. Egy kevés chilit is tehetsz hozzá. Érdemes erre rászánni ezt a rövid időt, mert így jobban átjárják a fűszerek a darabokat. A pácolási idő leteltével egyengesd el a zöldségeket egy tepsiben vagy tálban, és letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. Tálald húsok, rántott zöldségek, tojásos fogások mellé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések