A flamenco tojás egyik nagy előnye, hogy a hozzávalókat kedved szerint variálhatod.
A flamenco tojás lényege a paradicsomos alapon sült tükörtojás, amelyet utána úgy dobsz fel, ahogy kedved tartja. Tehetsz bele babot, kukoricát, krumplit, különféle zöldségeket. Mi most egy húsmentes változatot mutatunk, de ha szeretnéd, főzhetsz bele kolbászt, sonkát vagy szalámit is. Reggelire vagy vacsorára egyformán tálalhatod friss kenyérrel.
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg hámozottparadicsom-konzerv (2 doboz)
25 dkg kapribogyó
4 tojás
2 kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 lila hagyma
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 doboz vörösbab-konzerv
1 teáskanál Cayenne-bors
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és serpenyőben, olívaolajon futtasd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát, egy perc múlva pedig keverd el a sűrített paradicsommal. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, keverd bele a felcsíkozott kaliforniai paprikát és a lecsepegtetett babkonzervet, szórd meg sóval, borssal, Cayenne-borssal, és fél óra alatt lefedve főzd össze. Ezután kanalazd át egy tepsibe, de ha a serpenyődet a sütőbe is be lehet tenni, benne is hagyhatod a ragut. Keverd el a kapribogyóval, és üss rá négy tojást. Told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg a tojás a tetején megsül.
0 Megjegyzések