A tejfölös piskótába többféle gyümölcsöt is keverhetsz attól függően, hogy minek van épp szezonja.
A gyümölcsös, tejfölös piskótából akármennyit süthetsz, biztos, hogy mind rögtön el fog fogyni. A tészta a tejföl mellett a vajnak köszönheti a sűrűségét. Jó megy hozzá a meggy, a barack, a ribizli, amelyek a nyár elmúltával befőtt formájában vagy fagyasztva is tökéletesek lesznek.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg vegyes gyümölcs
30 dkg tejföl
30 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A gyümölcsöket készítsd elő, szükség szerint magozd ki és szeleteld fel őket.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd habbá. A sárgákat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá először a puha vajat, utána a tejfölt. Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, és forgasd össze a tojásfehérjével. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és rakd ki a tetejét a gyümölcsökkel. Told 200 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ekkor vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.
0 Megjegyzések