Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Tejfölös krumplileves


A német recept alapján készülő sűrű, tejfölös krumplilevesből nem lesz elég egy tányérral.

A német tejfölös krumplileves annyira finom, hogy garantáltan mindenki kétszer szed belőle, így második fogásként már csak valamilyen könnyű salátát érdemes készíteni hozzá. A zöldségeket érdemes egyforma darabokra vágni hozzá, a krumplit pedig kicsit nagyobbra náluk. Ha megoldható, fogyaszd friss, ropogós kenyérrel!

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg krumpli
    25 dkg kolbász
    7.5 dl alaplé
    2 gerezd fokhagyma
    2 dkg vaj
    2 evőkanál olaj
    1.5 dl tejszín
    1 közepes sárgarépa
    1 kis hagyma
    1 szál szárzeller
    1 babérlevél
    1 citrom reszelt héja
    1 kávéskanál őrölt kömény
    1 csokor petrezselyem
    0.5 kávéskanál szerecsendió
    só
    bors

Elkészítés:

A répát, a zellerszárat és a krumplit tisztítsd meg és darabold fel.

Az olajat melegítsd fel egy lábosban. Add hozzá az apróra vágott hagymát, párold üvegesre, majd dobd mellé a szintén felaprított fokhagymát. Fél perc múlva tedd rá a répát és a zellerszárat, és pirítsd nagyobb lángon egy-két percig. Így jobban kijön majd az ízük. Keverd hozzá a krumplit, öntsd fel alaplével, add hozzá a babérlevelet, a köményt, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Lefedve főzd kis lángon húsz percig, amíg minden hozzávaló megpuhul. Ekkor a babérlevelet, valamint a zöldségek és a krumpli egyharmadát szedd ki és tedd félre. A maradékhoz keverd hozzá a petrezselyemleveleket, a tejszínt és a hideg vajat, reszeld hozzá a citromhéjat, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A kolbászt karikázd fel, és a félretett zöldségekkel együtt add a leveshez. Főzd össze öt-hét perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések