Fantasztikus ízélményt jelent a vaníliafagyis, áfonyás amerikai palacsinta.
Bár a hagyományos magyar változatnak is elvitathatatlan érdemei vannak, a kisebb, de vastagabb és habosabb tésztájú amerikai palacsintát is érdemes gyakrabban megsütni, már csak azért is, mert variációinak csak a képzelet és a kreativitás szabhat határt. Az egyik legfinomabb verzióját jelenti azonban, ha áfonyalekvárral kombinálod, ráadásul még egy kis vaníliafagylalttal is megbolondítod.
Hozzávalók 10 darabhoz
A palacsintához
25 dkg liszt
6 egész tojás
3 dl tej
8 teáskanál cukor
2 teáskanál sütőpor
só
vaj vagy olaj a sütéshez
A feltéthez
áfonyalekvár
vaníliafagylalt
áfonya a díszítéshez
porcukor - elhagyható
Elkészítés:
A tojássárgáját válaszd szét a -fehérjétől, majd a sárgáját a cukorral verd fehéredésig. Ezután add hozzá lassanként a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is, felváltva. Egy kis csipet sóval verd habbá a tojásfehérjét is, majd óvatosan add a tojássárgájás keverékhez lassan forgatva, hogy ne törjön meg a hab.
Egy serpenyőben, palacsintasütőben hevíts fel kevés olajat vagy vajat, majd merőkanállal tegyél rá egy adag tésztát, és kezdd el sütni. Általában a merőkanál negyede jelenti az ideális méretű palacsintát, de ez ízléstől is függhet, lehet készíteni kisebbet, nagyobbat is. Ha a tészta kezd aranybarnává válni, illetve hólyagosodik, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is.
A kész palacsintát kend meg áfonyalekvárral, majd ragaszd össze egy másikkal, mintha szendvicset készítenél, és úgy tálalj mellé egy gombóc vaníliafagyit. De összeragasztani sem kell feltétlenül, az ízélmény úgy is működik, ha a lekvárral lekent palacsintára halmozol egy kevés fagylaltot anélkül, hogy rátennél egy másikat. Végül megszórhatod porcukorral, és díszítheted áfonyával is.
0 Megjegyzések