A füstölt szalonna remekül megy a sült csirkecombhoz: így kevés munkával készülhet el a vasárnapi ebéd.
A füstölt szalonna és a sült csirkecomb külön-külön sokak kedvence: miért ne készülhetnének most ugyanabban a tepsiben? Karikázhatsz mellé hagymát és paprikát is, amelyek így a szaftban puhulnak meg. Ehhez a recepthez majoránnát használtunk, de rozmaringgal vagy kakukkfűvel is finom lesz.
Hozzávalók 4 személyre
10 dkg kenyérszalonna
4 egész csirkecomb
4 evőkanál olaj
4 paprika
2 hagyma
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A csirkecombokat vágd el a forgóknál, és szórd meg sóval. Az olajat keverd el a majoránnával, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a keverékkel, és pihentesd egy-két órát a hűtőben.
A pácolási idő végén a hagymát vágd cikkekre, a paprikát csíkokra, és oszd el őket egy tepsiben. Vedd ki a húst a hűtőből, és helyezd a tepsibe a zöldségek mellé vagy a tetejükre. A szalonnát vágd csíkokra, és fedd be velük a húst. A visszamaradt páclevet öntsd a paprikára és a hagymára, és alufóliával letakarva told az egészet 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, a hőfokot tekerd fel 220 fokra, és így pirítsd meg a szalonnát és a csirke bőrét.
0 Megjegyzések