A thai gyömbéres csirkemell, vagyis a gai pad king csupa könnyen beszerezhető hozzávalóból áll.
A csípős thai csirkemell, vagyis a gai pad king karakterét a viszonylag nagy mennyiségű chili és friss gyömbér adja meg. Ha nem szereted, vagy a gyomrod nem bírja őket ilyen töménységben, nyugodtan használj belőlük a megadottnál kevesebbet. Tálald párolt rizzsel!
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg csirkemell
25 dkg gomba
2,5-5 dkg gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál osztrigaszósz
1 kaliforniai paprika
1 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál cukor
1-1,5 chilipaprika (ízlés szerint)
1 szál újhagyma
bors
Elkészítés:
A csirkét kockázd fel, és szórd meg borssal. A gombát is vágd szeletekre, a kaliforniai paprikát csíkokra. A gyömbért hámozd meg, áztasd be tíz percre, majd szárítsd meg, és szeleteld durvára. A chilipaprikát vékony csíkokra vágd.
Egy wokban vagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és futtasd meg rajta a felszeletelt fokhagymát. Tedd rá a csirkét, a paprikát és a gombát, és pirítsd együtt addig, amíg a hús kifehéredik. Ne keverd meg, csak rázd a serpenyőt. Ekkor keverd el az osztrigaszósszal, a szójaszósszal és a cukorral. Főzd össze tíz perc alatt, majd add hozzá a chilit és a gyömbért. Az újhagyma fehér és halványzöld részét is csíkozd fel, és ezt is tedd a serpenyőbe. Forralj még rajta egyet, és tálalhatod. A szószok elég sósak, így külön sózást már nem fog igényelni.
0 Megjegyzések