A vaj sűrűvé, tömötté varázsolja a piskótát: süsd most együtt meggyel!
A meggyes vajas piskóta isteni finom desszert, az pedig külön öröm, ahogy a gyümölcs leve sütés közben átjárja a tésztát. Készítheted bátran befőttből is. A liszthez keverj fűszereket, hogy még izgalmasabb legyen!
Hozzávalók 6 személyre
40 dkg meggy
15 dkg vaj
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 kávéskanál szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
1 csipet só
Elkészítés:
A meggyet, ha szükséges, magozd ki.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját is keverd egészen habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliaaromát és a puha vajat, és ezzel is keverd ki. A lisztet keverd el a sütőporral és a fűszerekkel, szitáld a cukros részhez, végül óvatosan forgasd bele a tojásfehérjét.
Egy tepsit vagy magas falú tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát. A tetejére szórd rá a meggyet, és told 160 fokos sütőbe 35-40 percre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni.
0 Megjegyzések