Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Meggyes piskóta


A vaj sűrűvé, tömötté varázsolja a piskótát: süsd most együtt meggyel! 

A meggyes vajas piskóta isteni finom desszert, az pedig külön öröm, ahogy a gyümölcs leve sütés közben átjárja a tésztát. Készítheted bátran befőttből is. A liszthez keverj fűszereket, hogy még izgalmasabb legyen!

Hozzávalók 6 személyre

    40 dkg meggy
    15 dkg vaj
    6 tojás
    6 evőkanál liszt
    6 evőkanál cukor
    1 teáskanál sütőpor
    1 teáskanál vaníliaaroma
    1 kávéskanál szegfűszeg
    1 kávéskanál fahéj
    1 csipet só

Elkészítés:

A meggyet, ha szükséges, magozd ki.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját is keverd egészen habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliaaromát és a puha vajat, és ezzel is keverd ki. A lisztet keverd el a sütőporral és a fűszerekkel, szitáld a cukros részhez, végül óvatosan forgasd bele a tojásfehérjét.

Egy tepsit vagy magas falú tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát. A tetejére szórd rá a meggyet, és told 160 fokos sütőbe 35-40 percre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, és hagyd kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések