Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kapros túrógombóc


A kapros túrógombóc különösen finom köret szaftos ételekhez. 

Bár a túrógombócot hagyományosan édességként szoktuk fogyasztani, érdemes kipróbálni a sós, kapros változatot is. A kapor és a túró egyébként is remek párost alkot pitékben, rétesekben. Az így kifőzött gombóc nagyon finom köret szaftos ételek mellé, de önmagában falatozva is hamar el fog tűnni a tálból.

Hozzávalók

    50 dkg túró
    4-6 evőkanál gríz
    3 dkg puha vaj
    2 tojás
    1 csokor kapor
    1 kávéskanál só
    1 evőkanál zsír a forgatáshoz

Elkészítés:

A túrót törd át, majd keverd ki a puha vajjal. Add hozzá a sót, a tojást, a kaprot, és kanalanként annyi grízt, hogy jól formázható masszát kapj. A pontos mennyiség a túró nedvességtartalmától is függ. Tedd a hűtőbe egy órára.

A pihentetési idő végén egy nagy lábosban forralj sós vizet. A túrós masszából vegyél ki egy pici adagot, formázz belőle kis golyót, és dobd a vízbe. Ha szétesik, adj még grízt a túróhoz. Ha egyben marad, formázz gombócokat a keverékből, tedd őket a vízbe. Ha feljöttek a víz tetejére, főzd még öt percig, majd szűrd le őket.

Egy serpenyőben olvaszd fel a zsírt, és forgasd meg benne a kifőtt gombócokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések