A gombás csirkemáj annyira puha, hogy szinte szétolvad a szádban.
A csirkemáj egészséges, olcsó és nagyon könnyen elkészíthető: gombával együtt főzve változatosságot csempészhetsz vele az étrendedbe. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl a májat, mert könnyen rágós és kemény lesz. Jól megy hozzá a majoránna és a csípős paprikakrém, de csak a tányéron sózd meg.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg csirkemáj
25 dkg gomba
3 dkg vaj
1 lila hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál csípős paprikakrém
1 kávéskanál majoránna
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
olaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel. A paprikát, a paradicsomot, a gombát és a májat vágd szeletekre. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal. Dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Amikor már puha, húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszert, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Tedd vissza őket a tűzre, amíg egy kicsit összeesnek, majd jöhet hozzájuk a gomba. Szórd meg borssal, majoránnával, forgasd össze a paprikakrémmel, fedd le, és főzd addig, amíg a gomba levet ereszt. Ekkor add hozzá a májat is, és tíz perc alatt főzd össze. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel, a tányéron pedig ízlés szerint sózd.
0 Megjegyzések