Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gombával párolt, csípős csirkemáj


A gombás csirkemáj annyira puha, hogy szinte szétolvad a szádban.

A csirkemáj egészséges, olcsó és nagyon könnyen elkészíthető: gombával együtt főzve változatosságot csempészhetsz vele az étrendedbe. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl a májat, mert könnyen rágós és kemény lesz. Jól megy hozzá a majoránna és a csípős paprikakrém, de csak a tányéron sózd meg.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg csirkemáj
    25 dkg gomba
    3 dkg vaj
    1 lila hagyma
    1 paprika
    1 paradicsom
    1 teáskanál pirospaprika
    1 teáskanál csípős paprikakrém
    1 kávéskanál majoránna
    0.5 csokor petrezselyem
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel. A paprikát, a paradicsomot, a gombát és a májat vágd szeletekre. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal. Dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Amikor már puha, húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszert, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Tedd vissza őket a tűzre, amíg egy kicsit összeesnek, majd jöhet hozzájuk a gomba. Szórd meg borssal, majoránnával, forgasd össze a paprikakrémmel, fedd le, és főzd addig, amíg a gomba levet ereszt. Ekkor add hozzá a májat is, és tíz perc alatt főzd össze. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel, a tányéron pedig ízlés szerint sózd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések