Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyserpenyős zöldségragu krumplival


Ez a mennyei krumplis zöldségragu egyetlen serpenyőben készül, és önmagában is elég laktató.

Ha ma valamilyen könnyű, egészséges vacsorát készítenél, a krumplis zöldségragut neked találták ki. Ebbe a változatba most a krumpli mellé kerül gomba, kukorica, paprika és olívabogyó, de jól elképzelhető padlizsánnal, cukkinival, répával is egy hasonló tál. A végén hozzáadott szójaszósz jól összefogja a különböző ízeket.

Hozzávalók 4 személyre

    25 dkg gomba
    25 dkg kukoricakonzerv
    4 közepes krumpli
    2 paprika
    2 ág rozmaring
    1 hagyma
    1 teáskanál olasz fűszerkeverék
    0.5 dl szójaszósz
    0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
    só
    bors
    olívaolaj
    5 dkg olívabogyó (ízlés szerint)

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsd elő: a hagymát vágd apróra, a gombát és a paprikát szeletekre. A krumplit hámozd meg és kockázd fel. A szójaszószt keverd el egy kis tálban a gyömbérporral. Ha olívabogyót is szeretnél tenni bele, vágd karikákra.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a paprikát és az egész rozmaringágakat, és pirítsd meg. Ekkor jöhet mellé a gomba és krumpli. Szórd meg sóval, borssal, fűszerkeverékkel, önts alá egészen kevés vizet, és lefedve kezdd el főzni. A gomba hamar levet fog ereszteni, így nem ég meg. Húsz perc múlva, amikor már a gomba és a krumpli is megfőtt, keverd el a lecsepegtetett kukoricával és az olívabogyóval, forgasd össze a gyömbéres szójaszósszal, és forrald össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések