Ez a mennyei krumplis zöldségragu egyetlen serpenyőben készül, és önmagában is elég laktató.Ha ma valamilyen könnyű, egészséges vacsorát készítenél, a krumplis zöldségragut neked találták ki. Ebbe a változatba most a krumpli mellé kerül gomba, kukorica, paprika és olívabogyó, de jól elképzelhető padlizsánnal, cukkinival, répával is egy hasonló tál. A végén hozzáadott szójaszósz jól összefogja a különböző ízeket.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg gomba25 dkg kukoricakonzerv
4 közepes krumpli
2 paprika
2 ág rozmaring
1 hagyma
1 teáskanál olasz fűszerkeverék
0.5 dl szójaszósz
0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
só
bors
olívaolaj
5 dkg olívabogyó (ízlés szerint)
Elkészítés:
A hozzávalókat készítsd elő: a hagymát vágd apróra, a gombát és a paprikát szeletekre. A krumplit hámozd meg és kockázd fel. A szójaszószt keverd el egy kis tálban a gyömbérporral. Ha olívabogyót is szeretnél tenni bele, vágd karikákra.Egy serpenyőben hevíts olajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a paprikát és az egész rozmaringágakat, és pirítsd meg. Ekkor jöhet mellé a gomba és krumpli. Szórd meg sóval, borssal, fűszerkeverékkel, önts alá egészen kevés vizet, és lefedve kezdd el főzni. A gomba hamar levet fog ereszteni, így nem ég meg. Húsz perc múlva, amikor már a gomba és a krumpli is megfőtt, keverd el a lecsepegtetett kukoricával és az olívabogyóval, forgasd össze a gyömbéres szójaszósszal, és forrald össze.
0 Megjegyzések