Ha laktatóbban szeretnéd elkészíteni az arrabiata szószt, forgass hozzá darált csirkehúst!
A paradicsomos, fokhagymás arrabiata szósz nem véletlenül az olaszok kedvence: most tedd tartalmasabbá darált csirkehússal! Az így készült mártás tésztára kanalazva különösen finom, ráadásul alig van munka vele. A tésztát olasz módra főzd fogkeményre, hogy a közepe még enyhén roppanjon.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg darált csirkecomb
40 dkg száraztészta
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
1 evőkanál aprított petrezselyem
1 teáskanál cukor
1 teáskanál chilipehely
só
frissen őrölt bors
reszelt parmezán a tetejére
Elkészítés:
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. A fokhagymát és a petrezselymet aprítsd fel, tedd a serpenyőbe, szórd hozzá a chilit, és kevergesd fél percig, amíg az illata felszáll. Add hozzá a darált húst, pirítsd fehéredésig, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Sózd, borsozd, adj hozzá egy kevés cukrot, és lefedve főzd nagyjából 20 percig, amíg besűrűsödik.
A tésztát közben forró, sós vízben főzd ki. Két perccel a csomagoláson olvasható idő előtt szűrd le, így a közepe roppanós marad. A kifőtt tésztát forgasd össze a szósszal, és szórd meg reszelt parmezánnal.
0 Megjegyzések