Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csirkés, paradicsomos tészta


Ha laktatóbban szeretnéd elkészíteni az arrabiata szószt, forgass hozzá darált csirkehúst!

A paradicsomos, fokhagymás arrabiata szósz nem véletlenül az olaszok kedvence: most tedd tartalmasabbá darált csirkehússal! Az így készült mártás tésztára kanalazva különösen finom, ráadásul alig van munka vele. A tésztát olasz módra főzd fogkeményre, hogy a közepe még enyhén roppanjon.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg darált csirkecomb
    40 dkg száraztészta
    4 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál olívaolaj
    2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
    1 evőkanál aprított petrezselyem
    1 teáskanál cukor
    1 teáskanál chilipehely
    só
    frissen őrölt bors
    reszelt parmezán a tetejére

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. A fokhagymát és a petrezselymet aprítsd fel, tedd a serpenyőbe, szórd hozzá a chilit, és kevergesd fél percig, amíg az illata felszáll. Add hozzá a darált húst, pirítsd fehéredésig, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Sózd, borsozd, adj hozzá egy kevés cukrot, és lefedve főzd nagyjából 20 percig, amíg besűrűsödik.

A tésztát közben forró, sós vízben főzd ki. Két perccel a csomagoláson olvasható idő előtt szűrd le, így a közepe roppanós marad. A kifőtt tésztát forgasd össze a szósszal, és szórd meg reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések