Ezzel a módszerrel a sütőben sült csirkecomb bőre is finom ropogós lesz. Kenj rá ragacsos mázat!
A ragacsos barbecue-mázzal sült csirkecombok készítésének többféle módja ismert. Van, aki már csak a kisült combokat keni meg a pikáns szósszal, és van, aki előbb megforgatja benne a húsokat, és hagyja, hogy az ízek így érjenek össze a sütőben. Most egy ilyen receptet mutatunk. Ha grillrácsra teszed a húsokat, csak az első fordítás után kend meg őket a mázzal.
Hozzávalók 6 darabhoz
8 dkg vaj
6 csirkealsócomb
5 dkg barna cukor
5 evőkanál ketchup
5 evőkanál fehérborecet
2 teáskanál Worcestershire-szósz
2 teáskanál mustár
0.5 dl víz
só
bors
ízlés szerint chili
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, és tedd félre.
A szószhoz keverd össze a ketchupot, az ecetet, a vizet, a cukrot, a felkockázott vajat, a Worcestershire-szószt, a mustárt és az ízlés szerint adagolt chilit. Kend meg a csirkecombok egész felületét ezzel a mázzal, sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. Félidőben fordítsd meg a combokat, hogy egyenletesen süljenek, az utolsó tíz percben pedig vedd le a fóliát a tetejéről, hogy szépen megpiruljon.
Ha grillen készíted, a sóval és borssal megszórt csirkecombokat tedd az olajjal megkent, forró rácsra bőrös felükkel lefelé. Negyedóra múlva fordítsd meg őket, és ekkor kend meg egy adag szósszal. Folyamatosan kenegetve süsd őket további 20-30 percig.
0 Megjegyzések