Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Grízes rétes görög recept alapján


A grízes rétes görög recept alapján készül, mézzel.

Ha szívesen alkotsz finomságokat réteslapokból, a bougatsa nevű görög grízes rétest is feltétlenül készítsd el. A süti kívül-belül mézes, mivel a krémet is az édesíti, és a végén a tetejére is bőven jut belőle. A töltelék leginkább egy klasszikus tejbegrízre emlékeztet, amelyet különböző fűszerek varázsolnak izgalmasabbá.

Hozzávalók 12 szelethez

A krémhez:
    15 dkg gríz
    8 dl tej
    5 dkg vaj
    2.5 evőkanál méz
    2 dl tejszín
    1 evőkanál vaníliakivonat
    1 citrom reszelt héja
    1 narancs reszelt héja

A tésztához:
    10 dkg vaj
    1 csomag rétestészta

A tetejére
    méz
    fahéj

Elkészítés:

Először a tölteléket készítsd el. A tejet és a tejszínt egy lábosban öntsd össze. Reszeld bele a citrom és a narancs héját, add hozzá a vaníliakivonatot, a grízt és a mézet, és főzd sűrűre. Amikor tejbegrízállaga lett, húzd le a tűzről, és forrón tedd bele a felkockázott vajat, keverd el, és hagyd kihűlni.

A tésztához a vajat olvaszd fel. Egy tepsi alját kend ki egy kis olvasztott vajjal, erre tegyél egy réteslapot, ezt is kend meg vajjal, erre jön az újabb lap. Folytasd ezt addig, amíg a csomagban lévő lapok felét elhasználtad. Ekkor kend meg a töltelékkel, és a tetejét is rétegezd lappal és vajjal. 200 fokos sütőben 20 perc alatt süsd készre. Amikor már barna és ropogós, vedd ki a sütőből, szórd meg a tetejét kevés fahéjjal, és csorgass rá mézet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések