Leveles tésztából olyan almás pitét készíthetsz, amely még a mekis változattal is felveszi a versenyt.
Te is imádod a mekiben kapható, ropogós almás pitét? Készítsd most el házilag, leveles tésztából! A bolti leveles tészta használata rendkívül egyszerű, így csak a fahéjas tölteléket kell összeállítanod hozzá, és mehet is a pite a sütőbe.
Hozzávalók 4 darabhoz
3 evőkanál kristálycukor2 alma
2 dkg vaj
2 evőkanál barna cukor
1.5 teáskanál citromlé
1.5 teáskanál étkezési keményítő
1 csomag leveles tészta
1 tojás
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál vaníliaaroma
olaj vagy sütőspray
Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztát használsz, vedd ki a mélyhűtőből, és hagyd, hogy felolvadjon.Az almát tisztítsd meg és kockázd fel. Tedd egy tálba, és locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. Forgasd össze a barna cukorral, két evőkanál kristálycukorral, fél teáskanál fahéjjal, és tedd félre öt percre, hogy levet eresszen.
A vajat egy lábosban olvaszd fel. Tedd bele az almás keveréket, és időnként kevergetve főzd 6-8 percig. Keverd hozzá a keményítőt és a vaníliát, főzd még egy percig, amíg besűrűsödik. Ekkor húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A leveles tésztát nyújtsd ki, és vágd nyolc egyforma téglalapra. A darabok felét kend meg villával felvert tojással, és oszd el bennük az almatölteléket úgy, hogy a leve, amennyire lehet, ne kerüljön a tésztára. Fedd be őket a maradék tésztával, és villával nyomkodd le a széleit. A tetejét kend meg a maradék tojással, és késsel vágd be, hogy a gőz ki tudjon jönni belőle sütés közben. Szórd meg a darabokat fahéjas cukorral, locsold le sütőspray-vel vagy egy kevés olajjal, és told 200 fokos sütőbe 20-25 percre.
0 Megjegyzések