Hús nélkül, vegán módon is mennyei lesz a chili: ha vörös lencsét teszel bele, éhes sem maradsz utána.
A chilis bab igazi, laktató fogás, de akkor sem kell lemondanod róla, ha a vegán étkezést részesíted előnyben. Ebben a receptben a darált húst vöröslencse helyettesíti, amely nemcsak finom, hanem tökéletes fehérjeforrás is. A legfinomabb eredmény titka a hosszas főzés, ezért egy órát érdemes a tűzön hagyni, hogy az ízei kellően összeérjenek.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg passzírozott paradicsom15 dkg vörös lencse
2 doboz vörösbabkonzerv
2 zellerszár
2 paradicsom
1 sárgarépa
1 hagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál cukor
só
bors
olaj
chili ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát kockázd fel, és serpenyőben, olajon párold üvegesre. Amikor puha, add hozzá a megpucolt, felkarikázott sárgarépát és a szintén karikákra vágott zellerszárat, és néhány perc alatt pirítsd meg őket. Ezután húzd le a serpenyőt a tűzről, és keverd el a felkockázott paradicsommal, a pirospaprikával és a chilivel. Hogy mennyi chili kell bele, az a fajtájától és az ízlésedtől függ: érdemes először inkább óvatosan bánni vele, és miközben tűzön van a szósz, folyamatosan kóstolgatni, ugyanis ahogy összefőnek az ízek, a chili ereje is egyre jobban előjön.A babkonzervet csepegtesd le. Tedd a serpenyőbe, öntsd fel a passzírozott paradicsommal, szórd meg sóval és borssal, adj hozzá egy kevés cukrot, hogy a savasságát enyhítse, majd fedd le, és kis lángon főzd össze. Fél óra múlva jöhet bele a leöblített vöröslencse is. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítsd, hogy jó szószos legyen, és így főzd további 20-30 percig, amíg a vörös lencse megpuhul.
0 Megjegyzések