Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos vegán chili vörös lencséből: hús nélkül is laktató


Hús nélkül, vegán módon is mennyei lesz a chili: ha vörös lencsét teszel bele, éhes sem maradsz utána.


A chilis bab igazi, laktató fogás, de akkor sem kell lemondanod róla, ha a vegán étkezést részesíted előnyben. Ebben a receptben a darált húst vöröslencse helyettesíti, amely nemcsak finom, hanem tökéletes fehérjeforrás is. A legfinomabb eredmény titka a hosszas főzés, ezért egy órát érdemes a tűzön hagyni, hogy az ízei kellően összeérjenek.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg passzírozott paradicsom
    15 dkg vörös lencse
    2 doboz vörösbabkonzerv
    2 zellerszár
    2 paradicsom
    1 sárgarépa
    1 hagyma
    1 teáskanál pirospaprika
    1 kávéskanál cukor
    só
    bors
    olaj
    chili ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát kockázd fel, és serpenyőben, olajon párold üvegesre. Amikor puha, add hozzá a megpucolt, felkarikázott sárgarépát és a szintén karikákra vágott zellerszárat, és néhány perc alatt pirítsd meg őket. Ezután húzd le a serpenyőt a tűzről, és keverd el a felkockázott paradicsommal, a pirospaprikával és a chilivel. Hogy mennyi chili kell bele, az a fajtájától és az ízlésedtől függ: érdemes először inkább óvatosan bánni vele, és miközben tűzön van a szósz, folyamatosan kóstolgatni, ugyanis ahogy összefőnek az ízek, a chili ereje is egyre jobban előjön.

A babkonzervet csepegtesd le. Tedd a serpenyőbe, öntsd fel a passzírozott paradicsommal, szórd meg sóval és borssal, adj hozzá egy kevés cukrot, hogy a savasságát enyhítse, majd fedd le, és kis lángon főzd össze. Fél óra múlva jöhet bele a leöblített vöröslencse is. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítsd, hogy jó szószos legyen, és így főzd további 20-30 percig, amíg a vörös lencse megpuhul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések