Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kínai pirított tészta hússal és zöldségekkel: ebből mindenki duplán szed majd


A kínai pirított tészta hússal és zöldségekkel isteni finom fogás lesz.


A kínai pirított tésztában az a zseniális, hogy az alapreceptet a kedved szerinti összetevőkkel variálhatod. Ebbe a változatba brokkoli, paprika és zellerszár kerül, de használhatsz hozzá bármilyen zöldséget, és készítheted csirke helyett pulykából vagy sertésből is. A ritkább hozzávalókat ázsiai boltban szerezheted be.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
    40 dkg ázsiai tészta
    1 evőkanál szezámmag
    frissen őrölt bors
    olaj

A zöldségekhez:
    12 dkg brokkoli
    4 szál újhagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 kis lila hagyma
    1 zellerszár
    1 kaliforniai paprika
    1 csipet cukor
    só
    olaj

A csirkéhez:
    25 dkg csirkemell
    2 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál rizsbor
    2 teásknál kukoricakeményítő
    0.5 kávéskanál só
    0.5 kávéskanál szódabikarbóna
    0.5 kávéskanál fehér bors
    0.5 kávéskanál sötét szójaszósz a sütéshez
    olaj a sütéshez

A szószhoz:
    1 evőkanál szójaszósz
    1 evőkanál világos szójaszósz
    1 evőkanál sötét szójaszósz
    1 teáskanál szezámolaj
    0.5 evőkanál cukor

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsd elő. Az újhagyma fehér részét, a zellerszárat és a paprikát vágd csíkokra, a hagymát és a fokhagymát cikkezd fel. A brokkolit szedd rózsáira, és folyó víz alatt öblítsd le. A csirkemellet vágd hosszú, vékony csíkokra, és tedd egy tálba. Keverd el a zúzott fokhagymával, a keményítővel, a sóval, a szódabikarbónával, a fehér borssal, öntsd fel a rizsborral, és forgasd jól össze. A szósz hozzávalóit egy kis tálban keverd össze.

A tésztát sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, és keverd el egy evőkanál olajjal.

Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat. Tedd rá a fokhagymát, a lila hagymát és az újhagymát. Párold őket puhára, majd szedd ki egy tálra. A serpenyőbe tegyél egy újabb adag olajat. Kanalazd bele a paprikát, a brokkolit és a zellerszárat, sózd meg, adj hozzá egy csipet cukrot, és néhány perc alatt pirítsd meg őket. Ezeket is szedd ki, tedd félre, és egy újabb evőkanál olajon kezdd el sütni a csirkét. Önts hozzá egy kiskanál sötét szójaszószt, így süsd fehéredésig, majd ezt is szedd ki. Végül ugyanebben a serpenyőben, még egy kevés olaj hozzáadásával pirítsd meg a kifőtt tésztát. Öntsd hozzá a szószt, keverd jól el, majd jöhet bele a sült csirke és a zöldségek. Keverd jól össze, szórd meg szezámmaggal és frissen őrölt borssal, hagyd a tűzön egy-két percig, és tálalhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések