Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vékony tésztájú szilvás pite vaníliapudinggal: a krémet is házilag készítsd


Ebben a szilvás pitében nagyon jól egészíti ki egymást a gyümölcs és a házi puding.


Vékony pitetészta, a tetején friss szilva, közte pedig édes vaníliapuding: nehéz elképzelni ennél finomabb édességet. Ne ijedj meg a házi puding készítésétől, semmivel sem tart tovább, mintha bolti porból állítanád össze. A pite alapja omlós, puha linzertészta.

Hozzávalók

A tésztához:
    20 dkg liszt
    10 dkg cukor
    7.5 dkg vaj
    1 tojássárgája
    1 kávéskanál sütőpor
    1 csipet só
    vaj a forma kikenéséhez

A vaníliapudinghoz:
    5 dl tej
    2.5 evőkanál cukor
    2 csomag vaníliás cukor (vagy 0,5 vaníliarúd)
    2 tojássárgája
    1.5 evőkanál étkezési keményítő
    1 evőkanál vaj

A szilvához:
    50 dkg szilva
    1 evőkanál kristálycukor
    1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd el a sütőporral, a sóval és a cukorral, és morzsold el a felkockázott, hideg vajjal. Add hozzá a tojássárgáját is, gyúrd jól össze, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a többi alapanyagot.

A pudinghoz a tojássárgákat keverd ki a kristálycukorral, a vaníliás cukorral vagy a vaníliarúd kikapart magjaival, add hozzá a keményítőt, egy deci tejet, és keverd csomómentesre. A többi tejet forrald fel. Amikor felforrt, keverd bele a cukros keveréket, és folyamatos kevergetés mellett nagyjából egy perc alatt sűrítsd be. Húzd le a tűzről, keverd bele a vajat, és hagyd kihűlni.

A szilvát magozd ki, és keverd el a fahéjas cukorral.

A tésztát vedd ki a hűtőből, és nyújtsd ki akkorára, hogy egy piteforma falát is befedje belülről. Vajazd ki a formát, emeld át bele a tésztát, szurkáld meg villával, és told 180 fokos sütőbe. Öt perc múlva vedd ki, és vékonyan kend meg a pudinggal. Nem biztos, hogy az összesre szükséged lesz. Rakd ki a tetejét a fahéjas szilvával, és told vissza a sütőbe további 25 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések