Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Piskótatekercs édes kókuszkrémmel: ezekkel az arányokkal nem törik a tészta


Készítsd el a piskótatekercset különleges módon, kókuszkrémes töltelékkel!


A kókuszos piskótatekercs alapja a megszokott piskótarecept, ám most a liszt egy részét kókuszreszelék helyettesíti. A krémhez kókuszkrémet vagy konzervdobozban árult kókusztejet használj. Ez utóbbinak a tetején koncentrálódik a sűrű rész, az lesz megfelelő a hozzá.

Hozzávalók 1 darabhoz

A tésztához:
    10 dkg cukor
    7.5 dkg liszt
    5 dkg kókuszreszelék
    4 tojás
    1 teáskanál sütőpor
    1 csipet só

A krémhez:
    20 dkg cukor
    5 dkg vaj
    4 dkg kókuszkrém vagy sűrű kókusztej
    1 teáskanál vaníliaaroma
    1 kávéskanál mandulaaroma

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Amikor már szépen áll, kanalanként adagold bele a cukrot, és ezzel is jól keverd ki. Add hozzá egyenként a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, add hozzá a sütőport és a kókuszreszeléket, és most már ne robotgéppel, hanem fakanállal forgasd össze. Egyengesd el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, nagyobb tepsiben, és 180 fokos sütőben 13-15 perc alatt süsd készre. Ha megpirult, és a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, vedd ki, borítsd deszkára, tekerd fel, és konyharuhába csomagolva hagyd kihűlni.

A krémhez a puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd habosra a többi hozzávalóval. Akkor jó, ha teljesen egynemű, krémes, és a térfogata is megnőtt. A piskótatekercset csavard le, kend meg a felületét a krémmel, és tekerd fel újra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések