Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mézes sárgabarack-krémleves behűtve: a leggyorsabb gyümölcshámozás trükkjét is megmutatjuk


A mézes sárgabarack-krémleves hidegen az igazi. Főzz bele habgaluskát is!

A nyár az isteni finom, hideg gyümölcslevesek szezonja: a mézes sárgabarack-krémleves édes, sűrű, és egy tányér nem elég belőle. Levesbetétnek habgaluskát készíts hozzá. A barackokat fazékba kerülés előtt hámozd meg, erre is mutatunk egy egyszerű trükköt.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg sárgabarack
    5 dkg vaj
    2 evőkanál méz
    1 kis doboz görög joghurt
    1 evőkanál étkezési keményítő

A habgaluskához:
    1 tojásfehérje
    1 evőkanál cukor
    1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A barackokat mosd meg, tedd egy tálba, és öntsd le forró vízzel. Egy perc múlva öntsd le róla a vizet, önts rá hideget, és amikor már kézbe tudod venni, húzd le könnyedén a héjukat. Vágd félbe és magozd ki őket.

A vajat egy lábosban olvaszd fel. Add hozzá az előkészített barackot, csorgasd rá a mézet, és párold puhára. Öntsd fel egy liter vízzel, forrald össze, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba. A joghurtot keverd el a keményítővel, csorgasd a forrásban lévő leveshez, és kézi habverővel kevergetve sűrítsd be. Tedd a fazekat hideg vízzel teli tálba vagy akár a mosogatóba, hogy lehűljön, utána tedd a hűtőbe néhány órára.

Közben készítsd el a habgaluskát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, add hozzá a cukrot és a citromhéjat, és ezzel is keverd ki. Egy lábosban forralj vizet vagy tejet, és evőkanállal szaggasd bele a habot. Egy perc elteltével fordítsd meg, főzd újabb egy percig, majd szűrőlapáttal szedd ki őket. Tálalás előtt add őket a lehűlt leveshez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések