A nyár az isteni finom, hideg gyümölcslevesek szezonja: a mézes sárgabarack-krémleves édes, sűrű, és egy tányér nem elég belőle. Levesbetétnek habgaluskát készíts hozzá. A barackokat fazékba kerülés előtt hámozd meg, erre is mutatunk egy egyszerű trükköt.
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 kis doboz görög joghurt
1 evőkanál étkezési keményítő
A habgaluskához:
1 tojásfehérje
1 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
A vajat egy lábosban olvaszd fel. Add hozzá az előkészített barackot, csorgasd rá a mézet, és párold puhára. Öntsd fel egy liter vízzel, forrald össze, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba. A joghurtot keverd el a keményítővel, csorgasd a forrásban lévő leveshez, és kézi habverővel kevergetve sűrítsd be. Tedd a fazekat hideg vízzel teli tálba vagy akár a mosogatóba, hogy lehűljön, utána tedd a hűtőbe néhány órára.
Közben készítsd el a habgaluskát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, add hozzá a cukrot és a citromhéjat, és ezzel is keverd ki. Egy lábosban forralj vizet vagy tejet, és evőkanállal szaggasd bele a habot. Egy perc elteltével fordítsd meg, főzd újabb egy percig, majd szűrőlapáttal szedd ki őket. Tálalás előtt add őket a lehűlt leveshez.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg sárgabarack5 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 kis doboz görög joghurt
1 evőkanál étkezési keményítő
A habgaluskához:
1 tojásfehérje
1 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A barackokat mosd meg, tedd egy tálba, és öntsd le forró vízzel. Egy perc múlva öntsd le róla a vizet, önts rá hideget, és amikor már kézbe tudod venni, húzd le könnyedén a héjukat. Vágd félbe és magozd ki őket.A vajat egy lábosban olvaszd fel. Add hozzá az előkészített barackot, csorgasd rá a mézet, és párold puhára. Öntsd fel egy liter vízzel, forrald össze, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba. A joghurtot keverd el a keményítővel, csorgasd a forrásban lévő leveshez, és kézi habverővel kevergetve sűrítsd be. Tedd a fazekat hideg vízzel teli tálba vagy akár a mosogatóba, hogy lehűljön, utána tedd a hűtőbe néhány órára.
Közben készítsd el a habgaluskát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, add hozzá a cukrot és a citromhéjat, és ezzel is keverd ki. Egy lábosban forralj vizet vagy tejet, és evőkanállal szaggasd bele a habot. Egy perc elteltével fordítsd meg, főzd újabb egy percig, majd szűrőlapáttal szedd ki őket. Tálalás előtt add őket a lehűlt leveshez.
0 Megjegyzések