Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szájban olvadós, mennyei házi csoki: mogyoróval vagy gyümölcsökkel keverheted


Házi csokit viszonylag egyszerűen készíthetsz te is, a hozzávalókat pedig ma már szinte bárhol beszerezheted.

Ne ijesszenek el a különlegesnek tűnő hozzávalók, a házi csoki alapanyagait illatszerboltokban vagy nagyobb szupermarketekben is megtalálod. Érdemes csokiformát is beszerezned hozzá, amelyet háztartási boltokban fillérekért megvásárolhatsz. Az alapreceptet dobd fel mogyoróval vagy aszalt gyümölcsökkel!

Hozzávalók 1 táblához

    4 dkg kakaóvaj
    2.5 dkg cukrozatlan kakaópor
    1,5-2 evőkanál juharszirup
    0.5 teáskanál vaníliakivonat
    2 evőkanál tejpor (elhagyható)
    mogyoró vagy gyümölcsök az ízesítéshez

Elkészítés:

A kakaóvajat vágd darabokra, és gőz fölött olvaszd fel. Húzd le a tűzről, kézi habverővel keverd hozzá a kakaóport, a juharszirupot, a vaníliakivonatot, ízlés szerint a feldarabolt mogyorót vagy gyümölcsöket, és keverd jól össze. Ha tejcsokit készítenél, keverj hozzá tejport is. Öntsd szilikon csokiformába, és tedd a hűtőbe néhány órára - vagy a fagyasztóba 30 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések