Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gyors szilvás kevert süti az első gyümölcsökből: pillanatok alatt összeállíthatod


Gyors szilvás kevert süti az első gyümölcsökből: pillanatok alatt összeállíthatod


Nem kell profi szakácsnak lenned ahhoz, hogy elkészítsd ezt az egyszerű szilvás kevert sütit. A vajas tészta kellően sűrű és tömött, az pedig külön öröm, ahogy a gyümölcs fahéjas leve sütés közben enyhén átjárja. A vajat elkészítés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, mert sokkal könnyebb dolgozni vele, ha puha.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
    20 dkg liszt
    20 dkg vaj
    18 dkg cukor
    4 tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor
    1 csipet só

A gyümölcshöz:
    50 dkg magozott szilva
    4 evőkanál cukor
    1 evőkanál fahéj

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, magozd ki, és tedd egy tálba. Forgasd össze a fahéjas cukorral, és tedd félre, amíg összeállítod a tésztát.

A puha vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd üsd bele a tojásokat, adj hozzá egy csipet sót, és ezzel is keverd jól ki. Akkor jó, ha a térfogata megnőtt, a színe pedig kifehéredett. A lisztet szitáld át, és forgasd a masszához. Egyengesd el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetején oszd el a fahéjas szilvát, és told a tepsit 180 fokos sütőbe 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések