Nem kell profi szakácsnak lenned ahhoz, hogy elkészítsd ezt az egyszerű szilvás kevert sütit. A vajas tészta kellően sűrű és tömött, az pedig külön öröm, ahogy a gyümölcs fahéjas leve sütés közben enyhén átjárja. A vajat elkészítés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, mert sokkal könnyebb dolgozni vele, ha puha.
20 dkg liszt
20 dkg vaj
18 dkg cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
A gyümölcshöz:
50 dkg magozott szilva
4 evőkanál cukor
1 evőkanál fahéj
A puha vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd üsd bele a tojásokat, adj hozzá egy csipet sót, és ezzel is keverd jól ki. Akkor jó, ha a térfogata megnőtt, a színe pedig kifehéredett. A lisztet szitáld át, és forgasd a masszához. Egyengesd el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetején oszd el a fahéjas szilvát, és told a tepsit 180 fokos sütőbe 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:20 dkg liszt
20 dkg vaj
18 dkg cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
A gyümölcshöz:
50 dkg magozott szilva
4 evőkanál cukor
1 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, és tedd egy tálba. Forgasd össze a fahéjas cukorral, és tedd félre, amíg összeállítod a tésztát.A puha vajat keverd habosra a kétféle cukorral, majd üsd bele a tojásokat, adj hozzá egy csipet sót, és ezzel is keverd jól ki. Akkor jó, ha a térfogata megnőtt, a színe pedig kifehéredett. A lisztet szitáld át, és forgasd a masszához. Egyengesd el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetején oszd el a fahéjas szilvát, és told a tepsit 180 fokos sütőbe 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
0 Megjegyzések