Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi gyros csirkéből készítve: a fűszerkeveréket is te állítsd össze


Házilag is villámgyorsan készíthetsz gyrost, és még a fűszerkeveréket is magad állíthatod össze hozzá.

Bár a gyros hagyományosan borjúhúsból készül, ha otthon állítod össze, egyszerűbb, ha csirkét használsz hozzá. Még jobb, ha magad kevered ki a hozzá való fűszereket és a fokhagymás tzatzikit is. Kínálhatod tálban, sült krumplival és salátával, vagy töltheted házi pitába.

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:
    1 kg csirkecombfilé
    3 evőkanál olívaolaj
    2 teáskanál fokhagymapor
    2 teáskanál vöröshagymapor
    2 teáskanál kakukkfű
    1 citrom leve
    1 teáskanál pirospaprika
    1 teáskanál őrölt kömény
    só
    bors

A tzatzikihez:
    30 dkg görög joghurt
    2 gerezd fokhagyma
    2 teáskanál olívaolaj
    1 kígyóuborka
    1 teáskanál só
    0.5 kávéskanál bors
    1 ág kapor (elmaradhat)

A tálaláshoz
    sült krumpli
    zöldségek ízlés szerint

Elkészítés:

A csirkecombfilét kockázd fel. Keverd el a fűszerekkel, locsold meg olívaolajjal és a citrom kifacsart levével, és ebben a pácban pihentesd a hűtőben három-négy órát. A pihentetés végén oszd el egy tepsiben, és told 180 fokos sütőbe fél órára.

A tzatzikihez az uborkát reszeld le és sózd be. Tíz perc múlva nyomkodd ki belőle a nedvességet. A görög joghurtot keverd el a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal és a borssal. Egy ág kaprot is apríthatsz bele, ha szereted. Forgasd össze az uborkával, kóstold meg, és ha szükséges, sózd még kicsit utána.

Tálald a húst sült krumplival, paprikából, paradicsomból, uborkából és hagymából álló görög salátával. A tzatzikivel ízlés szerint öntözd meg, vagy egy kis tálban, mártogatósként kínáld mellé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések