Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes, édes jegeskávé otthon készítve: duplán is felfrissít majd


Otthon is pillanatok alatt elkészítheted a cukrászdákban és éttermekben kapható krémes, vaníliafagylaltos jegeskávét.

A vaníliafagylalttal gazdagított jegeskávé eszpresszótartalma miatt is felélénkít, de hűsítő mivolta miatt is frissít, nem beszélve arról, hogy nem csupán ital, de édesség is, ami képes kitölteni a nagyobb étkezések közötti űrt. Otthon is nagyon egyszerűen elkészítheted, ha van tíz perced magadra, de akkor is tökéletes választás, ha vendégeket vársz.

Hozzávalók 2 pohárhoz

    2 adag lefőzött eszpresszó
    2 dl tej
    2 gombóc vaníliafagylalt
    6 jégkocka
    cukor ízlés szerint
    tejszínhab a tetejére (elhagyható)
    tetszőleges öntet a tetejére, például csoki, karamell (elhagyható)

Elkészítés:

Főzd le a kávét, még forrón add hozzá a tetszőleges mennyiségű cukrot, hogy fel tudjon benne olvadni, majd várd meg, míg kissé lehűl. A jégkockákat, akár húsklopfolóval, zúzd apróbb darabokra, majd töltsd őket két hosszúkás üvegpohár aljára. Öntsd fel 1-1 dl tejjel, majd adagolj mindkét pohárba egy-egy gombóc vaníliafagylaltot. Végül add hozzá a kávét is, és díszítsd ízlés szerint, tejszínhabbal és öntettel, de anélkül is tökéletes lehet a végeredmény.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések