A hagymás, sajtos, baconbe tekert krumplirózsánál nincs is látványosabb köret.
A krumplirózsa legalább olyan különleges és látványos, mint a hasonló technikával készülő édes almarózsa, emellett épp olyan tökéletes finomság magában vagy épp vendégváró falatként is, mint köretként kínálva. A bacon és a krumpli alapvető hozzávaló, de a tölteléket és a fűszerezést akár variálhatod is.
Hozzávalók 6 darabhoz
6 nagyobb krumpli
6 baconcsík
6 szelet sajt
1 fej lila hagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál rozmaring
olaj a forma átkenéséhez
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
friss petrezselyem a tálaláshoz (elhagyható)
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg, és vágd nagyon vékony szeletekre, de ne annyira, mintha chipset készítenél. A hagymát pucold meg, és aprítsd kis darabokra. A sajtszeleteket is vágd kisebb darabkákra, vagy csíkozd fel. Az olívaolajat keverd össze ízlés szerinti sóval, borssal, a kakukkfűvel és a rozmaringgal.
Teríts ki egy baconcsíkot, majd kezdd el rá felsorakoztatni a krumpliszeleteket úgy, hogy a baconből kilógjon a felső részük, egymást viszont félig takarják. Kend meg a szeleteket a fűszeres olajjal, majd tegyél rájuk a sajtból és a hagymából, végül óvatosan tekerd fel a bacont, hogy végül a krumpliszeletek rózsaformát rajzoljanak ki.
A szirmokat igazgasd meg kissé, és tedd a rózsákat olajjal kikent muffinsütő formába. Kend meg a tetejüket is egy kis fűszeres olajjal, majd told 180 fokos sütőbe, és süsd 25-30 percig, vagy míg kissé meg nem pirulnak. Tálaláskor szórd meg őket egy kis aprított petrezselyemmel.
0 Megjegyzések