Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így készül a ropogós krumplirózsa: sok sajttal és hagymával az igazi


A hagymás, sajtos, baconbe tekert krumplirózsánál nincs is látványosabb köret.

A krumplirózsa legalább olyan különleges és látványos, mint a hasonló technikával készülő édes almarózsa, emellett épp olyan tökéletes finomság magában vagy épp vendégváró falatként is, mint köretként kínálva. A bacon és a krumpli alapvető hozzávaló, de a tölteléket és a fűszerezést akár variálhatod is.

Hozzávalók 6 darabhoz

    6 nagyobb krumpli
    6 baconcsík
    6 szelet sajt
    1 fej lila hagyma
    4 evőkanál olívaolaj
    1 mokkáskanál kakukkfű
    1 mokkáskanál rozmaring
    olaj a forma átkenéséhez
    bors ízlés szerint
    só ízlés szerint
    friss petrezselyem a tálaláshoz (elhagyható)

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd meg, és vágd nagyon vékony szeletekre, de ne annyira, mintha chipset készítenél. A hagymát pucold meg, és aprítsd kis darabokra. A sajtszeleteket is vágd kisebb darabkákra, vagy csíkozd fel. Az olívaolajat keverd össze ízlés szerinti sóval, borssal, a kakukkfűvel és a rozmaringgal.

Teríts ki egy baconcsíkot, majd kezdd el rá felsorakoztatni a krumpliszeleteket úgy, hogy a baconből kilógjon a felső részük, egymást viszont félig takarják. Kend meg a szeleteket a fűszeres olajjal, majd tegyél rájuk a sajtból és a hagymából, végül óvatosan tekerd fel a bacont, hogy végül a krumpliszeletek rózsaformát rajzoljanak ki.

A szirmokat igazgasd meg kissé, és tedd a rózsákat olajjal kikent muffinsütő formába. Kend meg a tetejüket is egy kis fűszeres olajjal, majd told 180 fokos sütőbe, és süsd 25-30 percig, vagy míg kissé meg nem pirulnak. Tálaláskor szórd meg őket egy kis aprított petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések