A kívül ropogós, belül puha rozmaringos-chilis édesburgonya még önmagában is mennyei.
Bár élettanilag az édesburgonya vagy batáta nem rokona a krumplinak, küllemre és felhasználása terén is nagyon hasonló, püré formájában, köretként és ropogós nassolnivalóként is ugyanúgy fogyasztható. Ráadásul igen egészséges alternatíva, mely nemcsak vitaminban gazdag, de igazán laktató is. Sütőben sütve, fűszeresen is érdemes kipróbálni, a rozmaring például remek kiegészítője, akárcsak a chili, melyet azonban el is hagyhatsz, ha nem kedveled a csípős ízeket.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg édesburgonya
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál rozmaring
0.5 teáskanál só
2 csipet bors
2 csipet chili
Elkészítés:
Hámozd meg az édesburgonyát, majd vágd fel tetszőleges formájúra, ez lehet karika vagy hasáb, de akár kockázhatod is. Tedd egy tálba, sózd és borsozd meg, add hozzá a rozmaringot, a chilit, majd adj hozzá négy evőkanál olívaolajat, és forgasd össze alaposan a batátát a fűszerekkel és az olajjal.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, spricceld meg kissé olívaolajjal, majd helyezd el rajta egyenletesen az édesburgonyát úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást. Akár még egyszer is megspriccelheted olajjal. Told 220 fokra előmelegített sütőbe, süsd 15-20 percig, majd forgasd át, és süsd további 15-20 percig. A vége felé közeledve figyelj nagyon, mert könnyen meg tud égni a krumpli, a sütési idő pedig a sütő függvénye is.
0 Megjegyzések