A bundázott ételek világa nem merül ki a lisztes-zsemlemorzsás panírozásban: most készíts joghurt felhasználásával sűrű palacsintatésztát, és ebben forgasd meg a csirkecsíkokat! Ha fontos számodra az egészséged, teljes kiőrlésű lisztből is készítheted a bundát, vagy keverheted ízlés szerint a két típust.
10-15 dkg liszt
1 kis doboz görög joghurt
1 teáskanál fokhagymapor
1 tojás
só
frissen őrölt bors
bő olaj a sütéshez
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a csirkecsíkokat félig ellepje. A húst tedd a masszába, hogy mindegyik darabot egyenletesen bevonja, majd tedd őket a forró olajba, és oldalanként három-öt perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyi darabot tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült húst szedd papírtörlőre.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg csirkemellfilé10-15 dkg liszt
1 kis doboz görög joghurt
1 teáskanál fokhagymapor
1 tojás
só
frissen őrölt bors
bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet csíkozd fel, és tedd egy tálba. Szórd meg sóval és borssal, gyúrd jól össze, és pihentesd a hűtőben fél órát. Közben a joghurtot keverd el a tojással, a fokhagymaporral és fokozatosan, kanalanként annyi liszttel, hogy sűrű palacsintatésztára emlékeztető masszát kapj.Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a csirkecsíkokat félig ellepje. A húst tedd a masszába, hogy mindegyik darabot egyenletesen bevonja, majd tedd őket a forró olajba, és oldalanként három-öt perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyi darabot tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült húst szedd papírtörlőre.
0 Megjegyzések