Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Joghurtos bundába mártott csirkemellcsíkok: teljes kiőrlésű lisztből is készülhet


Ne mindig csak panírozz: joghurtos bundába forgatva fantasztikus csirkecsíkokat süthetsz. 

A bundázott ételek világa nem merül ki a lisztes-zsemlemorzsás panírozásban: most készíts joghurt felhasználásával sűrű palacsintatésztát, és ebben forgasd meg a csirkecsíkokat! Ha fontos számodra az egészséged, teljes kiőrlésű lisztből is készítheted a bundát, vagy keverheted ízlés szerint a két típust.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg csirkemellfilé
    10-15 dkg liszt
    1 kis doboz görög joghurt
    1 teáskanál fokhagymapor
    1 tojás
    só
    frissen őrölt bors
    bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet csíkozd fel, és tedd egy tálba. Szórd meg sóval és borssal, gyúrd jól össze, és pihentesd a hűtőben fél órát. Közben a joghurtot keverd el a tojással, a fokhagymaporral és fokozatosan, kanalanként annyi liszttel, hogy sűrű palacsintatésztára emlékeztető masszát kapj.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a csirkecsíkokat félig ellepje. A húst tedd a masszába, hogy mindegyik darabot egyenletesen bevonja, majd tedd őket a forró olajba, és oldalanként három-öt perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyi darabot tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült húst szedd papírtörlőre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések