Az ecetben és olívaolajban eltett fokhagyma hűtőben tárolva hónapokig finom és roppanós marad. Valamilyen friss zöldfűszert is tegyél az üvegbe: ebben a receptben rozmaring szerepel, de választhatsz kakukkfüvet, zsályát vagy bármilyen más fűszert is. A főzőlé hozzávalóinak mennyiségét bögrében adjuk meg: nem a bögre mérete a lényeg, hanem az egymáshoz viszonyított arányuk.
5 fej fokhagyma
2 teáskanál só
1-2 bögre olívaolaj
1.5 bögre almaecet
1 bögre víz
0.5 bögre cukor
Hozzávalók 16 adaghoz
6-8 szál rozmaring5 fej fokhagyma
2 teáskanál só
1-2 bögre olívaolaj
1.5 bögre almaecet
1 bögre víz
0.5 bögre cukor
0 Megjegyzések