Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagyma üvegben eltéve: különleges savanyúság húsok mellé


Tedd el a fokhagymát olívaolajban és ecetben! A különleges finomság sokféle hús mellé passzol.


Az ecetben és olívaolajban eltett fokhagyma hűtőben tárolva hónapokig finom és roppanós marad. Valamilyen friss zöldfűszert is tegyél az üvegbe: ebben a receptben rozmaring szerepel, de választhatsz kakukkfüvet, zsályát vagy bármilyen más fűszert is. A főzőlé hozzávalóinak mennyiségét bögrében adjuk meg: nem a bögre mérete a lényeg, hanem az egymáshoz viszonyított arányuk.

Hozzávalók 16 adaghoz

    6-8 szál rozmaring
    5 fej fokhagyma
    2 teáskanál só
    1-2 bögre olívaolaj
    1.5 bögre almaecet
    1 bögre víz
    0.5 bögre cukor

Elkészítés:

A fokhagymát szedd gerezdekre, mindegyiket egyenként hámozd meg, és tedd egy lábosba. Öntsd fel almaecet, víz és cukor keverékével, sózd meg, és főzd a gerezdeket 30-35 percig. Fontos, hogy a lé ellepje a fokhagymát, ezért ha szükséges, pótold, de mindig úgy, hogy az arányok megmaradjanak. A megfőtt fokhagymát szedd tiszta papírtörlőre, szárítsd meg, és töltsd sterilizált üvegekbe. Tegyél mindegyik üvegbe 3-4 szál friss rozmaringot, és öntsd fel őket annyi olívaolajjal, amennyi ellepi. Tedd a hűtőbe, de várj legalább két napot, amíg újra felnyitod. Három hónapig marad friss.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések