Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Elronthatatlan csokis-meggyes kevert süti: kezdőknek is sikerülni fog


Elronthatatlan csokis-meggyes kevert süti: kezdőknek is sikerülni fog 

Az egyszerű kevert tésztából készülő csokis-meggyes süti vajtól lesz igazán puha. A kakaós és gyümölcsös ízek mindig jól mennek egymáshoz, így bátran helyettesítheted ebben a sütiben is a meggyet barackkal vagy bogyós gyümölccsel.

Hozzávalók

    40 dkg meggy
    25 dkg liszt
    25 dkg cukor
    5 dkg vaj
    2.5 dl tej
    1 tojás
    1 púpozott evőkanál kakaópor
    1 teáskanál sütőpor
    vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A meggyet tépkedd le a száráról, mosd meg, magozd ki és tedd féle.

A cukrot keverd ki a puha vajjal és a tojással. Egy másik tálban keverd el az átszitált lisztet a sütőporral és a kakaóporral. A kakaós lisztet több adagban, a tejjel felváltva keverd a cukros részhez. Egyengesd el a tésztát egy kivajazott-kilisztezett tepsiben. Szórd meg a tetejét a magozott meggyel, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések