Elronthatatlan csokis-meggyes kevert süti: kezdőknek is sikerülni fog
Az egyszerű kevert tésztából készülő csokis-meggyes süti vajtól lesz igazán puha. A kakaós és gyümölcsös ízek mindig jól mennek egymáshoz, így bátran helyettesítheted ebben a sütiben is a meggyet barackkal vagy bogyós gyümölccsel.
Hozzávalók
40 dkg meggy
25 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg vaj
2.5 dl tej
1 tojás
1 púpozott evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A meggyet tépkedd le a száráról, mosd meg, magozd ki és tedd féle.
A cukrot keverd ki a puha vajjal és a tojással. Egy másik tálban keverd el az átszitált lisztet a sütőporral és a kakaóporral. A kakaós lisztet több adagban, a tejjel felváltva keverd a cukros részhez. Egyengesd el a tésztát egy kivajazott-kilisztezett tepsiben. Szórd meg a tetejét a magozott meggyel, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
0 Megjegyzések