Finom és omlós lesz a serpenyőben sült karaj, ha így készíted el.
A serpenyőben sült karajjal nincs sok munka, ugyanakkor nagyon finom, és változatosan készíthető el. Most egy zöldfűszeres, citromos változatot mutatunk, amelynek a különlegessége, hogy a szeletek vajon sülnek omlósra. A húst még előző este pácold be, hogy a hosszú pihentetési idő alatt lejussanak az ízek a belsejéig.
Hozzávalók
4-6 szelet sertéskaraj
2 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
0.5 citrom leve és reszelt héja
só
bors
3 dkg vaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, a hártyás szélüket vágd le. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a reszelt citromhéjjal. Fektesd a húsokat ebbe a páclébe, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap sütés előtt egy órával vedd ki őket a hűtőből. Erre azért van szükség, hogy ne hidegen kerüljenek a serpenyőbe, mert akkor a hő hatására összeugranak. Amikor eljön a sütés ideje, olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Tedd bele a hússzeleteket, és közepes lángon, oldalanként öt-nyolc perc alatt süsd őket puhára. Sütés közben a fűszeres páclével locsolgathatod a szeleteket.
0 Megjegyzések