Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb sült karaj, amit valaha ettél: ezek a fűszerek nem hiányozhatnak róla


Finom és omlós lesz a serpenyőben sült karaj, ha így készíted el.

A serpenyőben sült karajjal nincs sok munka, ugyanakkor nagyon finom, és változatosan készíthető el. Most egy zöldfűszeres, citromos változatot mutatunk, amelynek a különlegessége, hogy a szeletek vajon sülnek omlósra. A húst még előző este pácold be, hogy a hosszú pihentetési idő alatt lejussanak az ízek a belsejéig.

Hozzávalók

    4-6 szelet sertéskaraj
    2 dl olívaolaj
    2 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál rozmaring
    1 teáskanál kakukkfű
    0.5 citrom leve és reszelt héja
    só
    bors
    3 dkg vaj a sütéshez

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, a hártyás szélüket vágd le. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a reszelt citromhéjjal. Fektesd a húsokat ebbe a páclébe, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap sütés előtt egy órával vedd ki őket a hűtőből. Erre azért van szükség, hogy ne hidegen kerüljenek a serpenyőbe, mert akkor a hő hatására összeugranak. Amikor eljön a sütés ideje, olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Tedd bele a hússzeleteket, és közepes lángon, oldalanként öt-nyolc perc alatt süsd őket puhára. Sütés közben a fűszeres páclével locsolgathatod a szeleteket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések