Az almás lila káposzta mennyei köret lesz a sültek mellé.
Dobd fel egy kicsit a sültek mellé feltálalt párolt lila káposztát almaszeletekkel és ropogós baconnel! Az egyszerre savanykás és füstös kompozíció tökéletes kísérője lesz a húsoknak, zöldségfasírtoknak. Ha inkább húsmentesen készítenéd, a bacont nyugodtan hagyd ki belőle.
Hozzávalók 4 személyre
35 dkg lila káposzta
20 dkg bacon
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál barna cukor
1 hagyma
1 nagy alma
1 dl száraz vörösbor
1 evőkanál olaj
0.5 dl víz
só
bors
Elkészítés:
A káposztát gyaluld le, vagy vágd vékony csíkokra. Az almát hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Ha baconnel készíted a káposztát, kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre az apróra vágott hagymát. Ha megpuhult, szórd meg sóval és borssal, majd add hozzá az almát és a káposztát, és kevergetve párold öt percig. Ekkor öntsd fel először a borral, utána a vízzel, add hozzá az almaecetet és a cukrot. Keverd jól össze, várd meg, amíg a folyadék felforr, majd tekerd a lángot kicsire, és lefedve gyöngyöztesd 25-30 percig. A legvégén tedd vissza bele a sült bacont.
0 Megjegyzések