Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pihe-puha sonkás csiga foszlós kelt tésztából: sós csemege az ünnepi asztalra


A húsvéti sonka akár sós csiga töltelékébe is kerülhet.

Használd fel kreatívan a húsvéti sonkát! Fantasztikus sós sütit készíthetsz, ha puha csigák töltelékébe teszed. Akár a maradék sonkát is felhasználhatod, vagy a főtt sonkából vághatsz le egy darabot hozzá. Boltban kapható, előre szeletelt felvágottal is jól működik.

Hozzávalók 25 darabhoz

A tésztához:
👉 50 dkg liszt
👉 10 dkg tejföl
👉 7.5 dkg vaj
👉 2.5 dkg élesztő
👉 1 tojás
👉 1 dl tej
👉 1 teáskanál cukor
👉 0.5 teáskanál só

A töltelékhez:
👉 30 dkg sonka
👉 5 dkg mozzarella
👉 5 dkg vaj
👉 só
👉 bors
👉 1 tojás a tetejére

Elkészítés:

A tejet melegítsd össze egy evőkanál tejföllel, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. A lisztet szitáld át, és morzsold el a szoba-hőmérsékletű vajjal. Add hozzá a maradék tejfölt, a sót, a tojást, a felfuttatott élesztős tejet, és jól dolgozd ki. Letakarva keleszd egy óra alatt a duplájára.

A sonkát daráld le, vagy vágd nagyon apróra. Egy serpenyőben olvassz vajat, pirítsd meg rajta a sonkát, és tedd félre. A megkelt tésztát nyújtsd ki. Oszd el rajta a pirított sonkát, szórd meg sóval és borssal, rakd ki mozzarellával, és tekerd fel. Vágd csigákra, és sorakoztasd fel egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A sütőt kapcsold be 180 foka. Amíg melegszik, takard le a csigákat, és hagyd őket másodszor is kelni. 20 perc múlva, vagy amikor a sütő bemelegedett, kend meg a tetejüket felvert tojással, és fél óra alatt süsd őket aranyszínűre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések