Ezek a finom, szaftos húsgombócok alig tartalmaznak kalóriát, és nagyon hamar elfogynak a tányérról.
A pulykahúsból készült puha gombócok lelkét a belereszelt cukkini adja: ettől lesz nem csak szaftos, hanem egészséges is. Egyszerű alapanyagokból állnak, így lehet, hogy bevásárolnod sem kell, mert az összes hozzávalót megtalálod a hűtőben vagy a fagyasztóban. Kisütheted őket serpenyőben, kevés olajon, vagy teheted grillrácsra. Tálald friss salátával!
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg darált pulykahús
30 dkg cukkini
1 nagy gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt kömény
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit reszeld le, sózd be, hagyd állni tíz percig, majd nyomkodd ki belőle a nedvességet. Tedd egy tálba, add hozzá a darált húst, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és a borsot, és gyúrd egyneműre. Formálj belőle golyókat. Egy serpenyőben hevíts két-három evőkanál olívaolajat, és oldalanként két-három perc alatt süsd a gombócokat ropogósra. Teheted őket grillrácsra is. A kész gombócokat szedd egy tálra, és tálald friss salátával.
0 Megjegyzések