A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos répatortakuglóf fűszeres tésztából: diódarabok is roppannak benne


A klasszikus répatorta kuglóf formájában is az asztalra kerülhet. 

A klasszikus répatorta receptje mellett érdemes néha kísérletezni is egy kicsit: süss belőle kuglófot! Ebben az édességben durvára tört diódarabok is rejtőznek, az egészet pedig édes cukormáz vonja be.

Hozzávalók 1 darabhoz

    25 dkg sárgarépa
    20 dkg liszt
    15 dkg cukor
    5 dkg dió
    4 tojás
    2.5 dl olaj
    2 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál fahéj
    1 kávéskanál szerecsendió
    1 kávéskanál gyömbér
    1 csipet só
    0.5 csomag sütőpor
    vaj a forma kikenéséhez

A mázhoz:
    20 dkg porcukor
    3 evőkanál citromlé
    1 evőkanál víz
    1 evőkanál dió

Elkészítés:

A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral. Add hozzá az olajat is, és ezzel is keverd össze. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, keverd el a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel. Több adagban forgasd a tojásos részhez. A répát hámozd meg, és reszeld le, a diót vágd durvára. Keverd ezeket is a tésztához. Egy kuglófformát kenj ki vajjal. Oszd el benne a tésztát, és 170 fokon, 40-45 perc alatt süsd ki. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta, elkészült. Ekkor borítsd deszkára, és hagyd teljesen kihűlni.

A mázhoz a porcukrot keverd össze a citromlével és a vízzel. A diót daráld le, vagy vágd egészen apróra. A kihűlt kuglóf tetejét kend meg a mázzal, szórd meg dióval, és hagyd rajta megdermedni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések