A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egészben sült csirke air fryerben: szinte nincs is benne olaj


Air fryerben az egyszerű sült csirkéből is könnyen gourmet fogást varázsolhatsz. 

Az air fryer az utóbbi években az egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált. Nem véltelen, hisz a főételtől a desszertig szinte mindent megsüthetsz forró levegős sütőben. Ezzel a módszerrel hús és köret készítésekor minimálisra csökkentheted az olaj használatát, ráadásul még egész csirke sütésekor sem kell attól tartanod, hogy kiszárad.

Hozzávalók 4 személyre

    1 db egész csirke
    6 db közepes krumpli
    2 evőkanál olaj
    1 db citrom
    1 ág rozmaring
    1 gerezd fokhagyma
    só és bors

Elkészítés:

A csirkét alaposan mosd meg, és szárítsd meg papírtörlővel. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kend be vele a húst. Ügyelj, hogy mindenhova, a bőr alá is jusson a keverékből. Helyezd a csirkét air fryerbe, majd rakj mellé megmosott, egészben hagyott krumplikat, karikákra vágott citromot, és tedd rá a rozmaringágat. Süsd a csirkét 175 fokon körülbelül 50-60 percig. A sütési idő a csirke méretétől függően változhat, körülbelül félidőben fordítsd át a húst. Mielőtt felvágnád, pihentesd 10 percig a csirkét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések