Air fryerben az egyszerű sült csirkéből is könnyen gourmet fogást varázsolhatsz.
Az air fryer az utóbbi években az egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált. Nem véltelen, hisz a főételtől a desszertig szinte mindent megsüthetsz forró levegős sütőben. Ezzel a módszerrel hús és köret készítésekor minimálisra csökkentheted az olaj használatát, ráadásul még egész csirke sütésekor sem kell attól tartanod, hogy kiszárad.
Hozzávalók 4 személyre
1 db egész csirke
6 db közepes krumpli
2 evőkanál olaj
1 db citrom
1 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
só és bors
Elkészítés:
A csirkét alaposan mosd meg, és szárítsd meg papírtörlővel. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kend be vele a húst. Ügyelj, hogy mindenhova, a bőr alá is jusson a keverékből. Helyezd a csirkét air fryerbe, majd rakj mellé megmosott, egészben hagyott krumplikat, karikákra vágott citromot, és tedd rá a rozmaringágat. Süsd a csirkét 175 fokon körülbelül 50-60 percig. A sütési idő a csirke méretétől függően változhat, körülbelül félidőben fordítsd át a húst. Mielőtt felvágnád, pihentesd 10 percig a csirkét.
0 Megjegyzések