Gondold újra a mennyei tiramisut, készítsd el a piskótaváltozatát! Tekercsként rendkívül mutatós is.
A klasszikus olasz desszertet, a lágy, selymes tiramisut leginkább a kávé és a mascarpone csodás kombinációja miatt szeretjük. A poharas és a gyümölcsös verzió mellett próbáld ki a piskótás változatot is! Arra ügyelj csak, hogy ne süsd túl a tésztát, mert könnyen kiszárad, és akkor nehezebb lesz tekerni. Ha kivszed a piskótát a sütőből, azonnal fordítsd egy tiszta konyharuhára, csavard fel, majd hagyd teljesen kihűlni. Így is megelőzheted, hogy a piskóta megtörjön.
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
5 db tojás
1 csipet só
A krémhez
25 dkg mascarpone
2.5 dl habtejszín
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl kávé
1 teáskanál rumaroma
A tetejére
kakaópor
Elkészítés:
A tésztához óvatosan válaszd szét a tojásokat, és keverd ki jól a sárgákat a kristálycukorral, majd dolgozd hozzá kanalanként a lisztet. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojásfehérjét a csipet sóval, és lassan forgasd a masszához. Ügyelj, hogy a hab ne törjön meg.
Öntsd az egynemű masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd simítsd el egyenletesen. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Óvatosan fordítsd a piskótát egy tiszta konyharuhára, tekerd fel, és hagyd kihűlni teljesen. A krémhez egy tálban keverd össze a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Egy másik edényben verd kemény habbá a tejszínt, és forgasd a mascarponés krémhez.
Tekerd ki a piskótát, locsold meg a rummal elkevert kávéval. Kend rá a mascarponés krémet, és csavard fel. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg kakaóporral.
0 Megjegyzések