A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű tiramisus piskótatekercs: a tészta puha, és nem törik


Gondold újra a mennyei tiramisut, készítsd el a piskótaváltozatát! Tekercsként rendkívül mutatós is. 

A klasszikus olasz desszertet, a lágy, selymes tiramisut leginkább a kávé és a mascarpone csodás kombinációja miatt szeretjük. A poharas és a gyümölcsös verzió mellett próbáld ki a piskótás változatot is! Arra ügyelj csak, hogy ne süsd túl a tésztát, mert könnyen kiszárad, és akkor nehezebb lesz tekerni. Ha kivszed a piskótát a sütőből, azonnal fordítsd egy tiszta konyharuhára, csavard fel, majd hagyd teljesen kihűlni. Így is megelőzheted, hogy a piskóta megtörjön.

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához
    5 evőkanál cukor
    5 evőkanál liszt
    5 db tojás
    1 csipet só

A krémhez
    25 dkg mascarpone
    2.5 dl habtejszín
    5 dkg porcukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 dl kávé
    1 teáskanál rumaroma

A tetejére
    kakaópor

Elkészítés:

A tésztához óvatosan válaszd szét a tojásokat, és keverd ki jól a sárgákat a kristálycukorral, majd dolgozd hozzá kanalanként a lisztet. Egy másik tálban verd kemény habbá a tojásfehérjét a csipet sóval, és lassan forgasd a masszához. Ügyelj, hogy a hab ne törjön meg.

Öntsd az egynemű masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd simítsd el egyenletesen. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Óvatosan fordítsd a piskótát egy tiszta konyharuhára, tekerd fel, és hagyd kihűlni teljesen. A krémhez egy tálban keverd össze a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Egy másik edényben verd kemény habbá a tejszínt, és forgasd a mascarponés krémhez.

Tekerd ki a piskótát, locsold meg a rummal elkevert kávéval. Kend rá a mascarponés krémet, és csavard fel. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg kakaóporral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések