A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, mandulás muffin, amit lehetetlen abbahagyni: így lesz igazán élénk az íze


A mandulás muffin tésztája reszelt almától igazán szaftos.


Ennél a muffinnál finomabb nem is kell mára! A tésztájába darált mandula, mézeskalács-fűszerkeverék és reszelt alma kerül. Tökéletes választás arra az esetre, ha gyorsan szeretnél valami finom édességet enni, ugyanis az összeállítása és a kisütése is pillanatok alatt megvan.

Hozzávalók 12 darabhoz

👉 17.5 dkg liszt
👉 17.5 dkg barna cukor
👉 17.5 dkg vaj
👉 10 dkg mazsola vagy más aszalt gyümölcs
👉 10 dkg darált mandula
👉 3 tojás
👉 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
👉 1 narancs reszelt héja
👉 1 közepes alma
👉 1 dl tej
👉 1 evőkanál citromlé
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 2 evőkanál szeletelt mandula a tetejére
👉 baracklekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

A tejet keverd el a citromlével, és tedd félre. A vajat olvaszd fel. Vegyél ki belőle egy keveset, és kend ki vele egy muffintepsi mélyedéseit. A maradék olvasztott vajat keverd ki a tojással, a narancshéjjal és a citromos tejjel. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, a cukorral és a fűszerkeverékkel, morzsold el az ujjaiddal, hogy ne maradjanak benne csomók, és adagold a tojásos részhez.

Az almát hámozd meg, reszeld le, és a mazsolával együtt forgasd a tésztához. Oszd el a masszát a kivajazott muffintepsiben, szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, és 180 fokon 18-20 perc alatt süsd őket készre. Tálald házi baracklekvárral!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések